Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Regn kommer før regnbuer


Beskrivelse


På vers fortælles der, at tingene nok skal ordne sig, selvom det hele måske ser lidt sort ud. Ligesom dag følger nat, og sol følger regn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juli 2020

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 16. juli 2020

Billedbog på vers for børn fra 4 år med det opmuntrende budskab, at der efter svære ting godt kan komme noget positivt på samme måde som, at solen altid vil skinne igen efter en regnbyge.

I et eventyrligt drømmende univers vandrer en lille pige afsted med et rævelignende dyr. De kommer ud i uvejr, de går i den mørke nat, må over høje bjerge og møder mange farer, men heldigvis får alt det svære ende, og de er klar til den nye, klare dag med nye venner, bare de holder sammen. I en kort tekst på vers fortæller bogen, at der efter svære ting ofte kommer noget godt på samme måde, som dag følger nat, og regnbuer kommer efter regn. Bogens forfatter har tidligere udgivet Den lille øDen fantastiske by, og illustrator har bl.a. illustreret Den fantastiske byI et eventyrligt drømmende univers vandrer en lille pige afsted med et rævelignende dyr. De kommer ud i uvejr, de går i den mørke nat, må over høje bjerge og møder mange farer, men heldigvis får alt det svære ende, og de er klar til den nye, klare dag med nye venner, bare de holder sammen. I en kort tekst på vers fortæller bogen, at der efter svære ting ofte kommer noget godt på samme måde, som dag følger nat, og regnbuer kommer efter regn. Bogens forfatter har tidligere udgivet Den lille ø, og illustrator har bl.a. illustreret .

Det er en smuk, blid og poetisk billedbog med farvestrålende og elegante illustrationer, som er helt lysende og glitrende. De passer godt til bogens tone og budskab om, at tingene nok skal ordne sig, selvom det hele måske ser lidt sort ud. Den rimede tekst er kort og mundret. Bogen kan bruges som en anderledes måde at snakke med børn om sorg og problemer på.

Her gik VictoriaLivas drømmecirkus handler om døden, men er positiv på den måde, at den handler om de gode minder, som er tilbage, når nogen er døde. I Livas drømmecirkus bruges fantasi til at overvinde sorg og problemerHer gik Victoria handler om døden, men er positiv på den måde, at den handler om de gode minder, som er tilbage, når nogen er døde. I bruges fantasi til at overvinde sorg og problemer.