Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Regnbuen


Beskrivelse


Farverig rør og føl-bog om regnbuen, hvor der er rig mulighed for at styrke sanserne og kendskabet til farver. Til børn på 1-3 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2022

af

af

Marianne Agger

d. 18. feb. 2022

Farverig rør og føl-bog om regnbuen, hvor der er rig mulighed for at styrke sanserne og kendskabet til farver. Til børn på 1-3 år.

Forsiden af "Regnbuen" er udstanset med regnbuens seks forskellige farver i striber, og i striberne kan man se nogle af de farvede dyr, der optræder i bogen. Der er fem opslag med farverne rød og orange, gul, grøn, blå og lilla. På hvert opslag præsenteres farverne, og der er tegninger af ting eller dyr, der har de pågældende farver. Til tegninger er der også korte sætninger, der knytter sig til motiverne. Fx en orange kat, hvor der står "Kild katten på dens bløde, orange mave. Mjav! Mjav!". Der er rillede, ru, glatte og bløde føleeffekter på de tegnede ting og dyr. På hvert opslag kan man også finde en lille mariehøne. I samme serie, "Baby sans & lær", findes også Søde dyrBiler og både og Biler og bådeForsiden af "Regnbuen" er udstanset med regnbuens seks forskellige farver i striber, og i striberne kan man se nogle af de farvede dyr, der optræder i bogen. Der er fem opslag med farverne rød og orange, gul, grøn, blå og lilla. På hvert opslag præsenteres farverne, og der er tegninger af ting eller dyr, der har de pågældende farver. Til tegninger er der også korte sætninger, der knytter sig til motiverne. Fx en orange kat, hvor der står "Kild katten på dens bløde, orange mave. Mjav! Mjav!". Der er rillede, ru, glatte og bløde føleeffekter på de tegnede ting og dyr. På hvert opslag kan man også finde en lille mariehøne. I samme serie, "Baby sans & lær", findes også Søde dyr og .

Regnbuer er fascinerende for både børn og voksne, og bogen vil bestemt vække opsigt i børnebibliotekets krybber med pegebøger. Det er en lækker bog, der er sjov at bladre i, studere og røre ved, så der er noget til de forskellige sanser. De tykke, glatte papsider virker ret holdbare, men bogen kan være en udfordring at plastre ind pga. udstansningerne.

- Og alle regnbuens farver er en anden pegebog om regnbuens farver.Informationer og udgaver