Bøger / faglitteratur

Reiki : en vej til selvudvikling og healing : den traditionelle, japanske Reiki-metode tilpasset samtiden


Beskrivelse


Om healingmetoden Reiki Ho. Med beskrivelse af de grundlæggende håndpositioner, anvendelsen af symboler og andre kernebegreber, samt en indføring i åndedræts- og meditationsøvelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2003

af

af

Claus Bundgaard

d. 25. sep. 2003

"Det vil være mig en glæde, hvis blot en enkelt person bliver i stand til at forstå reiki i dens sande dybde", skriver forfatteren i forordet til denne bog om den japanske healingform reiki. Denne ambition udtrykker ikke blot japansk beskedenhed, men især at det vanskelige stof ikke er for hvem som helst. Reiki præsenteres derefter som en urgammel healingmetode ved simpel håndspålæggelse, som i forrige århundrede gik lidt i glemmebogen i sit hjemland, men til gengæld overlevede i vesten. Den form, som forfatteren advokerer, kaldes reiki ho og er en tilbagevenden til den oprindelige japanske metode i en moderniseret udgave. Ud over den tilhørende taoistiske filosofi fremlægges metodens brug af universel energi, dens forskellige håndstillinger, dens anvendelsesområder samt dens hjælp til selvudvikling. Når man tager i betragtning, hvor enkel metoden faktisk er, er bogen forbavsende omstændelig i sin vejledning og præsentation. Der findes i forvejen 4 forholdsvis nye titler på dansk om emnet, hvor denne må siges at høre til i den tunge ende, så den henvender sig klart til behandlere, der i forvejen er bekendt med reiki.


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2020

af

af

Grethe Lorentzen

d. 2. jan. 2020

Om den japanske metode Reiki til selvudvikling og healing/fjernhealing med håndspålæggelse, brug af symboler og med kanalisering af universel energi. Til Reiki-udøvere og dem, der vil forberede sig til blive Reiki-udøvere, eller vil anvende Reiki til egen spirituelle vækst.

Hiroshi Doi inddrager den vestlige og den oprindelige japanske Reiki metode. Han fortæller om metodens historiske baggrund og fremlægger de fire niveauer i Reiki-healing, forklarer betydningen af de anvendte symboler, fortæller om metodens anvendelsesområder og viser de 12 grundlæggende håndstillinger. Reiki kan anvendes til egen renselse og spirituelle vækst og til selvhealing eller healing af andre mennesker, dyr, planter og ting. Bogen indeholder åndedræts- og visualiseringsøvelser. Hiroshi Doi og oversætteren Ulla Berndt Sørensen er Reiki-mestre.

Bogen er informationstung og meget detaljeret i sin vejledning og præsentation af Reiki metoden, men den viser dog ikke de anvendte symboler, som er forbeholdt de indviede. Anvisningerne i bogen til healing er ikke velegnet til selvstudium, men er en god inspiration til at opsøge en læremester.

1. udgave af ReikiReiki - nøglen til livets kraftReiki udkom i 2003. I denne 2. udgave er teksten gjort mere mundret. Den danske forfatter og reikimester Michael Walter har udgivet den nemmere tilgængelige - nøglen til livets kraft, som inkluderer illustrationer af symbolerne 1. udgave af Reiki udkom i 2003. I denne 2. udgave er teksten gjort mere mundret. Den danske forfatter og reikimester Michael Walter har udgivet den nemmere tilgængelige , som inkluderer illustrationer af Reiki symbolerne Reiki1. udgave af udkom i 2003. I denne 2. udgave er teksten gjort mere mundret. Den danske forfatter og reikimester Michael Walter har udgivet den nemmere tilgængelige - nøglen til livets kraft, som inkluderer illustrationer af symbolerne .