Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Rejselyst og St. St. Blicher - Min Ørejse 1843


Beskrivelse


I St. St. Blichers (1782-1848) noveller og forskellige tekster er rejsen et typisk motiv. Her beskrives mange af de steder, Blicher besøgte på sine ture.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2017

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 8. nov. 2017

I Blichers noveller og forskellige tekster er rejsen et typisk motiv, og i denne bog beskrives mange af de steder, Blicher besøgte på sine ture. For alle, der vil følge i Blichers især jyske fodspor.

I 2017 er det 200 år siden, at Blicher fik udsendt sin første rejseskildring, "Jyllandsrejse i sex Døgn". Den bliver udgangspunktet for denne bog, der følger forfatteren på ture rundt i Danmark og til udlandet. Erik Harbo, der er formand for Blicherselskabet og forfatter til flere bøger om forfatteren, opsøger her mange af de steder, Blicher fortæller om, også de "rejser, der aldrig blev til noget". De beskrives i aktuelle fotografier eller med andre relevante illustrationer. Blichers sidste rejse, "Min Ørejse", nåede blandt andet Horsens, Vejle, Fredericia og en række lokaliteter på Fyn. Forfatter og Blicherbiograf, Knud Sørensen fra Mors, har skrevet bogens forord.

Erik Harbo er en ivrig rejseleder og opfordrer læserne til at finde de noveller og andre tekster af Blicher, der ikke kendes så godt længere, og her er bogen en fin hjælp.

Som guide kan særligt Blichers JyllandSommerreise i Sverrig Aar 1836 og SvithiodVestlig Profil af den Cimbriske Halvøe fra Hamborg til SkagenBlichers Jylland fra 2016 fremhæves frem for den aktuelle bog. Blicherselskabet har tidligere udsendt bøger med Blichers rejser, fx Sommerreise i Sverrig Aar 1836 og Svithiod og Vestlig Profil af den Cimbriske Halvøe fra Hamborg til Skagen (ill. Jens Mathiesen) Som guide kan særligt Blichers Jylland fra 2016 fremhæves frem for den aktuelle bog. Blicherselskabet har tidligere udsendt bøger med Blichers rejser, fx og Vestlig Profil af den Cimbriske Halvøe fra Hamborg til Skagen (ill. Jens Mathiesen) Blichers JyllandSom guide kan særligt Blichers Jylland fra 2016 fremhæves frem for den aktuelle bog. Blicherselskabet har tidligere udsendt bøger med Blichers rejser, fx Sommerreise i Sverrig Aar 1836 og Svithiod og (ill. Jens Mathiesen) Blichers JyllandSom guide kan særligt fra 2016 fremhæves frem for den aktuelle bog. Blicherselskabet har tidligere udsendt bøger med Blichers rejser, fx Sommerreise i Sverrig Aar 1836 og Svithiod og Vestlig Profil af den Cimbriske Halvøe fra Hamborg til Skagen (ill. Jens Mathiesen) .