Bøger / skønlitteratur / roman

Rejsen mod vest


Beskrivelse


I 1400-tallet vokser Magnus Dane op på Orkney-øerne hos sin landsforviste far. Magnus er rastløs og eventyrlysten, og efter et møde med Columbus kommer han med til Amerika, inden slægtsgården på Fyn trækker ham hjem.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Beth Høst

2008

Her er en gave til de mange, der kan lide god, underholdende skønlitteratur om historiske emner.

Romanen er bind 8 i serien udviklet af "Det Historiske Hus ApS" om den fiktive adelsslægt Dane, hvis medlemmer bliver anbragt i historiske kulisser og brugt til at fortælle og illustrere Danmarkshistorien fra 1100-tallet og næsten op til nutiden. Majken Bloch Skipper, som også stod bag seriens bind 2-4, skriver let og levende med velfungerende dialoger og god fremadskridende handling. Hovedpersonen i denne historie er Magnus Dane, hvis farmor og far, vi mødte i bind 6. Farmoderen var Sofie Dane, kong Erik af Pommern's officielle frille, hun lader sig med sin søn landsforvise til Orkney, også for at holde sig klar af farlige hofintriger. Nu er hendes sønnesøn Magnus på vej ud i verden, han er sømand og møder på sin vej Christoffer Columbus. De to kommer på god fod, og Magnus kommer til slut med på turen mod vest i 1492. Men han vender også hjem igen til sin slægts base, hvor han trods alt hører til, Daneborg på Fyn.

Det er tidligere skrevet, at serien er lanceret som historisk triviallitteratur, jeg finder nærmere, at den kunne finde sine læsere også på et børnebibliotek. Historierne er enkelt fortalt, handlingen spændende og logisk konstrueret, og personerne kan man engagere sig i.

Historisk underholdningsroman, ikke de store nuancer, men læserne vil absolut stå klar.


Jyllands-posten

d. 29. jan. 2008

af

af

Annelise Vestergaard

d. 29. jan. 2008