Bøger / faglitteratur til børn

Rejsen til Jorden : alt hvad du gerne vil vide om jordskælv, vulkaner, mennesket, klimaet, Jordens fødsel og død


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2018

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 3. okt. 2018

En bog om jorden fra dens fødsel til dens død. Her kan du få svar på en masse spørgsmål. Gode læsere fra 10 år kan være med.

Bogen er inddelt i 4 temaer, som hver er inddelt i flere kapitler - de fleste er på 5 sider eller mindre. Temaerne er "Jordens skabelse", "De kloge aber", "Klodens kæmpekræfter" og "Jordens skæbne". Man kan bl.a. læse om neandertalere, vulkaner, vindkraft og hvordan solen engang kommer til at udtørre og siden opsluge jorden. Der er mange billeder med forklarende tekster. Bogens tekst går ikke fra kant til kant, men er sat i en spalte. Forfatteren er videnskabsjournalisten Lars Henrik Aagaard som også har skrevet Rejsen til rummet med samme opbygning og lignende layoutet.

Bogen har mange flotte billeder med spændende tekster til. Der er ret meget tekst i bogen, men den er skrevet i almindeligt sprog og med stor skrift i en spalte, så den er alligevel overskuelig. Her er der mulighed for at nørde igennem eller for at læse de kapitler som man synes er spændende. Forsiden prydes af et smukt billede af jorden og titlen er trykt med sølv.

Jordens historiePlaneten jorden arbejder med de samme temaer, men er meget kortere. De ældste læsere af denne bog kan også have glæde af Planeten jorden som er fra ca. 14 årJordens historie arbejder med de samme temaer, men er meget kortere. De ældste læsere af denne bog kan også have glæde af som er fra ca. 14 år.


litteratursiden.dk

d. 10. dec. 2018

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 10. dec. 2018

En populærvidenskabelig bog, der enkelt og levende beretter om jordens dramatiske historie for videbegærlige børn. Voksne kan med fordel læse med. Forfatteren er videnskabsjournalist på avisen Berling...


Berlingske tidende

d. 19. okt. 2018

af

af

Henning Haack

d. 19. okt. 2018


Weekendavisen

d. 18. jan. 2019

af

af

Jens Olaf Pepke Pedersen

d. 18. jan. 2019


Information

d. 5. apr. 2019

af

af

Marianne Eskebæk Larsen

d. 5. apr. 2019