Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rejsen til Julemandens værksted


Beskrivelse


Kalenderhistorie om nissen Filur som bliver kaldt til julemandens værksted hvor julen er i fare. Det bliver en lang og farefuld færd, for verden er et farligt sted for en lille nisse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. dec. 2014

af

af

Martin W Hansen

d. 12. dec. 2014

Den unge nisse Filur får besked om at begive sig til Julemandens værksted så hurtigt som muligt. For julen er i fare og kun Filur kan redde den. For alle over 10 der kan lide en god kalenderhistorie.

Filur er en ung nisse som lever et stille liv med sine forældre og lillesøster. Men en dag modtager han et desperat råb om hjælp fra selveste Julemanden, og må drage på en lang og farefuld færd til Julemandens værksted for at redde julen. Undervejs kommer den lille nisse ud for mange eventyr og møder både venner og fjender blandt de ulve, bjørne, trolde og feer han møder undervejs. Det er forfatterens første udgivelse.

Det er lang tid siden der er kommet en ordentlig kalenderhistorie for 10-12-årige, men nu ser det endelig ud til at være lykkedes. Det er en spændende og ganske godt fortalt historie som tager sine hovedpersoner alvorligt. Her finder man ikke de fjollede og ofte nærmest hjælpeløse kalender-nisser fra tv's julekalendre, men helstøbte væsner fra folkeeventyrene, som med handlekraft og heltemod klarer opgaver, der burde være dem overlegne. Det resulterer i en uhyre sympatisk og velfortalt julebog.

Handlingsmæssigt kommer man til at tænke på Slavinskis "Sagaen om Humarionetterne"-serie, men Sabrina Moses nisser får en til at tænke på Wil Huygens sympatiske nisseværker såsom Nissernes hemmelige bogNisser i hverdag og fest og Nisser i hverdag og festHandlingsmæssigt kommer man til at tænke på Slavinskis "Sagaen om Humarionetterne"-serie, men Sabrina Moses nisser får en til at tænke på Wil Huygens sympatiske nisseværker såsom Nissernes hemmelige bog og .