Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Rejsen til mig : om at finde friheden i tilværelsens ubekvemme realiteter


Beskrivelse


Forfatterens (f. 1974) eksistentielle udviklingshistorie om at sige farvel til karrieren til fordel for at køre på motorcykel i Argentina.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2016

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 25. apr. 2016

Spændende og lidt skæve rejseskildringer fra Sydamerika, der også byder på en udviklingshistorie om at finde sig selv og bryde med omgivelsernes forventninger. Bred appel, kan læses af såvel motorcykelfolket som den der ønsker at arbejde med selvrealisering.

Birkmann er uddannet jurist og er medforfatter til Håndbog i ophavsret. Som 31-årig valgte hun at ændre sit liv fundamentalt. Hun sagde sit velbetalte job op, blev skilt, og fulgte en barndomsdrøm om køre motorcykel i Sydamerika helt alene. Over 53.000 begivenhedsrige kilometer blev det til på en rejse der strakte sig fra Ildlandet i syd til New York i nord, men samtidig blev det også til en vigtigt indre rejse. Turen skulle bruges til at gøre sig fri af omgivelsernes pres og forventninger, men overvældet af ensomhed og frygten for at træffe forkerte valg, må hun indse at forandringen skal starte indefra.

Velskrevet og hudløs ærlig beretning om en ydre og indre rejse. Selvom vi hører om smukke landskabe og glæden ved at køre motorcykel, er det ikke en rejsebog i gængs forstand. Den har nærmere karakter af at være en eksistentiel udviklingshistorie, sat i rammerne af et fremmed og ofte krævende miljø. Bogen er spændende og let at læse, og det grundlæggende tema om at hvile i sig selv og acceptere de valg man træffer, er beskrevet med humor og indsigt.

Kan bedst beskrives som en blanding af Hjalte Tins rejsebøger, Henry Thoreau, og Zen og kunsten at vedligeholde en motorcykel.