Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rejsen til Mimers brønd


Beskrivelse


Fantasy. Jack tages fra sin landsby af de vilde vikinger, men de betages af hans evner som skjald og han drager med den største af krigerne på et eventyr fyldt med drager, kæmpetrolde, giftige planter og andre farer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2009

af

af

Martin W Hansen

d. 18. mar. 2009

Bogen henvender sig primært til fantasy-læsere med en hang til den nordiske mytologi, og dem skulle der jo nok være en del af, på langt de fleste biblioteker. Kan læses fra omkring 10-12 år.

Dette er første del af en trilogi om den angelsaksiske dreng Jack der er i lære hos landsbyens skjald, men bliver bortført af en gruppe vikinger for at blive solgt som slave. Men han har sangens og fortællingen evne, så han undgår at blive solgt og følger med sin tilfangetager, Olaf Et-Bryn, til dennes gård. Han er en af kong Ivars bersærker og mødet mellem kongen og Jack går ikke godt. Ved et uheld mister kongens kone alt sit hår, og mens hans søster holdes som gidsel, må Jack drage på en farefuld færd til Jotundheim, for at finde Mimers brønd og lære at vende fortryllelsen. Forsiden, der er en smule dyster, men fuld af gode detaljer fra bogen, er lavet af Kellie Strøm der tidligere har udgivet Sofie den modige pilot, 2007.

Blodsbrødre eller dødsfjender af Susan Price har en mere historisk korrekt tilgang til vikinger, mens Joanne Harris' Runemærker mere dvæler ved de magiske træk af den nordiske mytologi. Begge bøger kan anbefales sammen med denne til børn og unge med interesse indenfor disse emner.

Bogen rummer et overskud af fortællelyst, og jeg blev glædeligt overrasket over at opdage, at den kun var første del af en trilogi. En virkelig god, fantastisk fortælling, der vil begejstre fans af genren.


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 5 (2009)

af

af

Maria Eriksen Britt

Årg. 62, nr. 5 (2009)