Bøger / faglitteratur

Rejsen til New York


Beskrivelse


Ti danskere fortæller om at leve og gøre karriere i New York. Hvad er det, de finder i byen? Hvorfor forlod de Danmark?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2017

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 21. aug. 2017

Ti danskere fortæller om hvad der skal til for at klare sig i byen, der aldrig sover, New York. Til interesserede i danskere, der har gjort karriere i New York.

"If I can, make it there, I can make it anywhere..." Sådan lyder noget af teksten til sangen om New York, udødeliggjort af Frank Sinatra. I denne bog Af Stig Matthiesen fortæller 10 danskere om hvordan det er at klare sig i i New York og de svarer på spørgsmålene: hvad ledte de efter, hvad fandt de, hvem er de og er de fortsat danske. Danskere der er interviewet i bogen er: Jimmy Maymann-Holler, Søren Rose, Sheela Maini Søgaard, Rasmus Bille Bähncke, Jeppe Jarnit-Bjergsø, Sanne Ytting, Jane Fischer-Byrialsen, Mette Dyhrberg, Sebastian Jespersen, Mette Dyhrberg og Signe Birck. Bogen er illustreret.

En interessant bog om hvad der driver de danskere, der er rejst til New York. Selvom det mest er succeshistorierne, der kommer frem i bogen er det også spændende at høre om fiaskoerne, og nederlagene som mange af de interviewede faktisk er stolte af. De små interviews minder om featureartikler i tidsskrifter og er letlæste. Flere af portrætterne giver en lyst til at finde ud af mere om personerne, da det er kun overfladisk man stifter bekendtskab med dem.

Samme emne behandles i Verden kalderUdvandrerne og Udvandrerne, hvor det dog er udrejste danskere i hele verden, der fortællerSamme emne behandles i Verden kalder og , hvor det dog er udrejste danskere i hele verden, der fortæller.