Bøger / skønlitteratur / roman

Rejsen til Robert


Beskrivelse


Tvillingesøstrene Dorothea og Ursula ligner hinanden til forveksling, hvad der fører til svære konflikter, som først løses, da mændene omkring dem træder i karakter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Beth Høst

2008

Målgruppen er de, der er til gedigne kærlighedshistorier; voksne læsere (både mænd og kvinder!), der accepterer den levende erotik som en naturlig del af det litterært skildrede univers.

Lykkeboe kender vi senest fra Kærlighedens passagerer, 2006, der som resten af hendes produktion drejer sig om kærlighedens vildveje. Hun skriver med en karakteristisk lethed, som også findes i denne nyeste, der handler om tvillingesøstrene, Dorothea og Ursula og deres mænd. Omkring dem ses et par kære tanter og en besiddende svigermor. Historien er hovedsagelig nutidig, foregår omkring årtusindeskiftet, men der er alligevel et stemning af borgerlig god tone. Søstrene er sidst i 20'erne, vokset op hos deres mormor, da forældrene døde ved en ulykke, og Ursula har nu overtaget morfaderens oprindelige herskabslejlighed med tilhørende dameskrædderi. Dorothea har søgt en international sangkarriere. Historiens spændingsfelt er søstrenes forskellighed i væsen og opførsel og deres indbyrdes konkurrence, den og deres fatale fysiske lighed resulterede i en operetteagtig forvekslingssituation, der fik Ursula til at afbryde forbindelsen. Alt ender dog lykkeligt, gamle forhold uddrives med sex, og nye forhold besegles.

Vi er tæt på Danielle Steel-lignende dygtige opsamlinger af alle løse ender. Men figurerne er bestemt udstyret med mange flere facetter.

Velfortalt og underholdende kærlighedshistorie.