Bøger / faglitteratur

Rejsen til sundhed : en ekspedition til en sund livsstil, der holder


Beskrivelse


Med udgangspunkt i forfatternes fælles rejse og deres møde med en række sundheds- og livsstilseksperter, gives inspiration til hvordan man kan få styr på søvn, fordøjelse, kost, motion, stress og vægt. Indeholder opskrifter og otte-ugers sundhedsudfordring.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2014

af

af

Jette Landberg

d. 27. jan. 2014

Stilen henvender sig især til yngre kvinder, der interesserer sig for krop og sundhed og gerne vil have et hurtigt overblik over nogle indsatser. Bogen er letlæst i stil med kortere ugebladsartikler, hvis man vil i dybden, skal man gå til andre bøger.

De to forfattere er naturopather, der danner et sundhedsteam. Her beskrives en fælles rejse til London, New York og Indien, hvor de besøger forskellige mennesker, der alle arbejder med sundhed. Tanken er, at man her skal få et overblik over sundhedsjunglen. De møder fx skaberen af Pukka, en ernæringsterapeut, der arbejder med stofskiftet, en indisk overlæge, der er yoga- og kostekspert, en psykolog osv. Her er gode input, men det virker overflødigt med de snakkende rejseindslag om hoteller og barbesøg. Til slut en 8-ugers udfordring, hvor man kan forsøge sig med at forbedre sine vaner.

De enkelte metoder og motionsformer kan man læse om andre steder, fx har Pole skrevet Et Pukka liv. Ayurveda yoga kan man finde mange steder, senest i Begynderyogabogen, at komme af med sin sukkerafhængighed er også beskrevet. Motionsformen "bodyism" har jeg dog ikke kunnet finde noget om på dansk. Her får vi en holistisk bog, der kommer rundt om både krop og sind og giver et overblik.

En lækker og indbydende bog, der kan give idéer til at få et sundere liv. Men jeg synes egentlig ikke, at den mindsker sundhedsforvirringen. Det er nok smag og behag om man bryder sig om forfatternes personlige rejseoplevelser, jeg synes kun at det forvirrer.


Træn

Nr. 7 (2014)

af

af

bhh

Nr. 7 (2014)