Bøger / faglitteratur

Rejsen ud i rummet : de første 50 år


Beskrivelse


En rejse gennem 50 års rumhistoriske højdepunkter: hvordan rumalderen begyndte, månekapløbet, Jordens netværk af satellitter, krig og fred i rummet, rumfærger og rumstationer, tilbage til Månen og fremtidens rumfart.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Erik Nicolaisen Høy

2007

Bogen kan umiddelbart læses og bruges af et bredt spektrum af rumfartsinteresserede fra gymnasieniveau.

Bogen gennemgår rumfarten på mange forskellige planer: Historisk, militært, videnskabeligt, teknisk, astronomisk og politisk. Også i litteraturen. Dvs. historien om satellitter og rumskibe. Efter en kort forhistorisk oversigt beskrives i ca. 1/3 af bogen det velkendte månekapløb: Rivaliseringen mellem supermagterne USA og USSR fra opsendelsen af Sputnik til de første mennesker på Månen. Resten af bogen gennemgår så den videre udforskning af rummet fra Mars til Pluto. Også i Europa, Japan, Kina og Indien. Endelig giver bogen også nogle bud på den fremtidige udvikling samt udbyttet af den hidtidige rumforskning. Tværfaglige temabokse bryder den kronologiske gennemgang. Bogen er gennemillustreret med fotoer i farve og sort-hvid. De supplerer teksten. Forfatterparret er astronomer og gymnasielektorer. De har tidligere skrevet Det levende univers, 2001.

Der findes ikke en tilsvarende omfattende og opdateret gennemgang af rumfarten på dansk. Bl.a. bygger bogen på for nyligt åbnet arkivmateriale fra det forhenværende USSR.

Populærvidenskabelig gennemgang af rumfarten, dens historie og betydning de sidste 50 år samt mulige fremtidige udvikling.


Weekendavisen

d. 15. juni 2007

af

af

Jonathan Wichmann

d. 15. juni 2007


Ufo-nyt

Årg. 49, nr. 3 (2007)

af

af

Ole Henningsen

Årg. 49, nr. 3 (2007)


Aktuel naturvidenskab

2007, nr. 4

af

af

Bertil Dorch

2007, nr. 4