Bøger / skønlitteratur / roman

Rejsen


Beskrivelse


Saphiyas familie indvandrer til Danmark, hvor de skal forholde sig til fordomme og anderledes traditioner. Hendes tilværelse bliver præget af omgivelserne og hun skal kæmpe for at blive en selvstændig kvinde med egne rettigheder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2014

af

af

Stine Grabas

d. 13. nov. 2014

11-årlige Saphiya skal flytte fra Marokko til Danmark og det bliver lidt af en omvæltning. Kulturforskellene er store, så der skal kæmpes for at føle sig til rette. For læsere af familieromaner.

Selvbiografisk roman om Saphiya, der sammen med sine forældre kommer til Danmark, hvor de starter et nyt liv. Hun starter i skolen og vil uddanne sig; det forventes af den førstefødte. Saphiya bliver mødt af fordomme og kultursammenstødet får store konsekvenser for Saphiyas tankegang og levevis. Historier fra barndommen og Marokko, opfattelser af indvandrere versus danskere samt kvindens rettigheder og misforstået religion udgør temaerne i romanen.

Romanen giver et samlet billede af at være muslim og indvandrer i Danmark, hvor man sporer en vis bitterhed og frustration mellem linjerne. Sproget er på det jævne, men refleksionerne omkring religion og anderledes traditioner hæver bogen.

I Nina Bolts To verdenerDansk ved et tilfældeMuhamedaneren er hovedpersonen polak, men bogen omhandler mange af de samme emner. Dansk ved et tilfælde eller novellesamlingen Muhamedaneren er også gode bud på indvandring og fremmedgørelseI Nina Bolts To verdener er hovedpersonen polak, men bogen omhandler mange af de samme emner. eller novellesamlingen Muhamedaneren er også gode bud på indvandring og fremmedgørelseI Nina Bolts To verdener er hovedpersonen polak, men bogen omhandler mange af de samme emner. Dansk ved et tilfælde eller novellesamlingen er også gode bud på indvandring og fremmedgørelse.