Bøger / skønlitteratur til børn / science fiction

Rejser i tid og rum : Linda og Valentins samlede eventyr. Bind 1


Beskrivelse


Science fiction-tegneserie om rumagenterne Linda og Valentins mange eventyr i universet og på fjerne planeter.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2010

af

af

Steffen Kronborg

d. 7. okt. 2010

Linda og Valentin kan nydes af alle unge og voksne science fiction-fans.

Der er trend i at genudgive klassiske tegneserier i flot udstyrede samlebind, og nu er turen kommet til Linda og Valentin, som i starten af 1970'erne var med til at indvarsle tegneserieboom'et i Danmark. Serien er nu endeligt afsluttet, og det er tanken at udsende samtlige 21 foreliggende bind i en værkudgave på 7 bind. Det første samlebind rummer ud over 3 albumlange fortællinger en introduktion til hele serien samt nogle hidtil upublicerede illustrationer og seriesider. Først og fremmest demonstrerer de 3 historier en voldsom tegnemæssig udvikling fra en ret enkel, karikeret stil til en langt mere overlegen beherskelse af mediets virkemidler, så udtrykket allerede i den tredje beretning havde fundet sin blivende form. Også på manuskriptsiden viser historierne en imponerende udvikling fra en mere slapstickorienteret fortælleform til den senere langt mere sofistikerede udnyttelse af genrens muligheder.

Som forordet fortæller, har Linda og Valentin-serien været med til at definere science fiction-genrens grafiske univers. Hvis man kommer til at tænke på Star wars-filmene under læsningen af seriens tidligste historier, er det, fordi de samme historier var med til at inspirere George Lucas - ikke omvendt.

I mange år stod Linda og Valentin for noget af det mest avancerede, den fransk-belgiske tegneserietradition kunne præstere, hvorfor den nye værkudgave forekommer særdeles velmotiveret.


Berlingske tidende

d. 26. nov. 2010

af

af

Kristian Lindberg

d. 26. nov. 2010


Information

d. 12. nov. 2010

af

af

Benni Bødker

d. 12. nov. 2010


Strip!

Nr. 52 (2010)

af

af

Martin Weinreich

Nr. 52 (2010)