Bøger / faglitteratur til børn

Rekorder i Danmark - skabt af mennesker


Beskrivelse


Præsentation af 14 forskellige danske rekorder fra den yngre stenalder og frem til nutiden, som er skabt af mennesker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juli 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 27. juli 2015

Præsentation af 14 forskellige danske rekorder fra den yngre stenalder og frem til nutiden, som er skabt af mennesker. Kan læses af børn fra 10 år og opefter enten af nysgerrighed og interesse eller i forbindelse med skolearbejde om Danmark.

Bogen indledes med en indholdsfortegnelse og et kort over Danmark, der viser, hvor lokaliteterne ligger. Derefter præsenteres de 14 rekorder. Hver rekord fylder et opslag på to sider og indeholder en kort tekst, diverse billeder af rekorden samt faktabokse, diagrammer og kortmateriale.

Bogen har en god struktur og er nem at zappe rundt i. Det er ikke en bog, man behøver læse fra ende til anden, men snarere en bladrebog, hvor man bliver fanget af de enkelte opslag og derefter fordyber sig i dem for at blive lidt klogere på sit eget land.

Lars Groth har tidligere udgivet bøgerne Danske naturrekorderStore sten i Danmark og Store sten i Danmark, som præsenterer danske rekorder fra naturens og stenenes verdenLars Groth har tidligere udgivet bøgerne Danske naturrekorder og , som præsenterer danske rekorder fra naturens og stenenes verden.