Bøger / faglitteratur

Relationskompetence


Beskrivelse


Anvisninger på, hvordan man kan fremme den professionelle samtale, så de involverede udvikler sympati for hinandens sag.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2010

af

af

Hans-Christian Uth

d. 2. mar. 2010

Bogen henvender sig til alle der professionelt indgår i samarbejdsrelationer. Mest oplagt er bogen inden for lærer- og pædagogområdet, men også andre kan ved at "oversætte" bogens case-materiale have glæde af bogen - såvel i uddannelses- som i praksissammenhænge.

Bogens indledning og afslutning betoner det vigtige i, at professionelle er bevidste om betydningen af at kunne håndtere relationer. Første del af bogen sætter kommunikationsbegrebet og kommunikationssituationer på plads, hvorefter begrebet ændring analyseres og defineres. Bogens tredje og længste afsnit beskriver proces- og mødestyringskompetencer og behandler begreberne: betydningsfællesskaber, domæner og samtaler. Til sidst ses der nærmere på, hvilke elementer der fremmer og hæmmer hensigtsmæssig kommunikation. Bogen er funderet på et solidt teoretisk grundlag, hvilket fremgår af en forholdsvis omfattende litteraturliste, men den er også meget konkret, og gennem hele bogen anvendes case-formen til at anskueliggøre stoffet. Diagrammer, skemaer og lister er også med til at gøre stoffet overskueligt. Det afsluttende stikordsregister, som gerne måtte have været mere omfattende, gør bogen anvendelig som opslagsbog.

Emnet har bl.a. været behandlet i Pædagogisk relationskompetence : fra lydighed til ansvarlighed, 2004, og i de to antologier Klasseledelse : magtkampe i praksis, pædagogik og politik, 2008, og Fantastiske forbindelser, 2006.

En engageret, konkret og velfunderet fremstilling af et vigtigt emne i alle samarbejdskulturer.


Folkeskolen

Årg. 127, nr. 27 (2010)

af

af

Helge Christiansen

Årg. 127, nr. 27 (2010)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 47, nr. 5 (2010)

af

af

Henning W. Nielsen

Årg. 47, nr. 5 (2010)


Kognition & pædagogik

Årg. 20, nr. 77 (2010)

af

Årg. 20, nr. 77 (2010)