Bøger / faglitteratur

Relationsorienteret klasseledelse : en praktisk håndbog


Beskrivelse


Teoretisk funderet håndbog, der præsenterer en række grundlæggende greb og praktiske metoder til, hvordan der kan arbejdes med udviklingen af et godt fagligt og socialt læringsmiljø på alle trin i grundskolen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 24. juni 2010

Denne bog er en "værktøjskasse" med gode redskaber til klasseledelse, som både lærerstuderende, nyuddannede lærere samt mere erfarne lærere kan finde god inspiration og nye, spændende værktøjer i.

I værktøjskassen ligger redskaber, som kan anvendes til arbejdet med de 8 forskellige hovedområder: positiv kommunikation, etablering af regler og rutiner, organisering af undervisningslokalet, gode beskeder, motivation, elevsamtalen, elevernes dårlige valg samt samarbejde med hjemmet. De enkelte værktøjer kan tages op af værktøjskassen og læses samt anvendes uafhængigt af hinanden. Bogen er teoretisk funderet, men skrevet i et letlæseligt og praksisrelateret sprog, som gør det nemt at overføre teorierne til egen lærerpraksis. Det er en god og inspirerende bog med mange gode værktøjer til både helt nye og de mere erfarne undervisere.

Der har været meget fokus på klasseledelse i den pædagogiske debat gennem mange år. Derfor udgives der også mange gode bøger om emnet. Læreren som leder, 2010, Lederstil i klasseværelset, 2009 og Den autentiske lærer, 2004 er tre andre gode titler om emnet.

Bogen er en inspirerende værktøjskasse fyldt med gode værktøjer til klasseledelse.


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 47, nr. 5 (2010)

af

af

Bjørn Glæsel

Årg. 47, nr. 5 (2010)