Bøger / faglitteratur

Religion


Beskrivelse


Forfatteren giver et bud på, hvad religion er, ikke som fænomen, men som realitet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 8. apr. 2015

Hvad er religion? ikke som fænomen, men som realitet? Neutzsky-Wulff leverer her et bud på religionernes udvikling og sammenhæng, som vil blive læst af hans faste tilhængere.

Kultforfatteren Erwin Neutzsky-Wulff har igennem mere end en menneskealder beskæftiget sig med "Det Helt Store", og her præsenterer han en samlet religionshistorisk teori som strækker sig fra ægypterne til spiritisterne. "Religion" ligger i forlængelse af hans tidligere værker Det overnaturligeBibelen og Bibelen. Værket er i ordets egentlige betydning grundlæggende og voldsomt også i omfang (650 s., 30X21 cm, og godt 2 kg). Bogen er uden illustrationer, men et stikordsregister giver bl.a. indtryk af det omfattende baggrundsstof, den hviler påKultforfatteren Erwin Neutzsky-Wulff har igennem mere end en menneskealder beskæftiget sig med "Det Helt Store", og her præsenterer han en samlet religionshistorisk teori som strækker sig fra ægypterne til spiritisterne. "Religion" ligger i forlængelse af hans tidligere værker Det overnaturlige og . Værket er i ordets egentlige betydning grundlæggende og voldsomt også i omfang (650 s., 30X21 cm, og godt 2 kg). Bogen er uden illustrationer, men et stikordsregister giver bl.a. indtryk af det omfattende baggrundsstof, den hviler på.

Denne bog vil være svært tilgængelig også for de fleste af dem, der går til den med en mere gennemsnitlig åbenhed overfor det okkulte. Sproget er vanskeligt, men spændstigt og stærkt og Neutzsky-Wulffs arrogance så elegant poleret, at der er læsere, der hænger på af den grund alene.

Neutzsky-Wulff er speciel, og kan ikke sammenlignes med andre forfattere. En lige så omfattende, men langt mere traditionel nyere religionshistorie er Gyldendals religionshistorieBibelen som vil blive efterspurgt af den brede majoritet af lånere fx opgaveskrivere BibelenNeutzsky-Wulff er speciel, og kan ikke sammenlignes med andre forfattere. En lige så omfattende, men langt mere traditionel nyere religionshistorie er Gyldendals religionshistorie som vil blive efterspurgt af den brede majoritet af lånere fx opgaveskrivere .