Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Religion


Beskrivelse


Opslagsbog med både korte, præcise forklaringer og lidt længere artikler, hvor vigtige begreber indenfor religion forklares, især om de fem verdensreligioner. Med mange krydshenvisninger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. dec. 2012

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 6. dec. 2012

Målgruppen angives som værende elever i 7.-10. klasse, fx til opgaveskrivning eller prøveforberedelse, men bogen er en fin håndbog for alle, der ønsker et kort og klart overblik over centrale punkter i de fem verdensreligioner.

Bogen er ordnet alfabetisk, og næsten alle opslag handler om jødedom, kristendom, islam, hinduisme og buddhisme. Indenfor mange centrale punkter som bl.a. højtider, spiseregler, skabelsen eller trosbekendelse er opslagene synoptiske, og der er mange krydshenvisninger, som gør bogen meget overskuelig og let at anvende, men underligt nok er der ikke et opslag om begravelsesritualer. Sproget er letforståeligt, og de enkelte opslag er korte og koncise. Det lille bogformat gør, at illustrationerne, som består af en passende mængde relevante fotos, kort og tegninger, fremtræder lidt gnidrede.

Der findes bøger på tværs af religioner, som omhandler de enkelte af livets højtider, men ellers ingen nye bøger for målgruppen med lignende opbygning. I 2011 udkom Gyldendals religionshistorie : ritualer, mytologi, ikonografi, men den er for en lidt ældre målgruppe.

En fin og anvendelig håndbog i lighed med de andre i serien.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 2. apr. 2013

af

af

Peter Green Sørensen

d. 2. apr. 2013