Bøger / faglitteratur / opskrifter

Ren krop - sund krop : genopret kroppens naturlige evne til selvhelbredelse med Clean-kuren


Beskrivelse


Om renselseskuren Clean, som er en 3-ugers udrensningskur, der medvirker til at fjerne ophobede affaldsstoffer i kroppen. Med øvelser til meditation samt en række opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2011

af

af

Lis Pedersen

d. 4. apr. 2011

Bogen henvender sig især til mennesker, der skal have renset kroppen, fx detox-brugerne.

Junger (fra Uruguay) læste medicin i New York. Skiftet i livsstil til megen fast food, mange lektier, meget arbejde gav ham et dårligt helbred. Han blev oppustet, fik dårlig mave og mistede koncentrationsevnen. Han fik ordineret mange forskellige medikamenter, men de hjalp ikke. Han opsøgte den østlige medicin, som hjalp ham noget, men gennembruddet kom først, da han på et kloster gennemgik en renselseskur, der fjernede symptomerne. Kuren går i al sin enkelhed ud på et fastekur i 3 uger. I løbet af et døgn må man indtage tre måltider: 2 drikkemåltider (smoothies, juice, suppe) og et fast måltid, det faste måltid til frokost. Man skal undgå simple kulhydrater, præfabrikeret mad, allergifremkaldende og syredannende fødevarer. Kuren skal gentages med mellemrum livet igennem. På denne måde får man renset kroppen, der ophober så mange giftstoffer fra kosten. Junger giver øvelser til meditation, og der er en række velegnede opskrifter, som er lavet af en sygeplejerske, der er rawfood-ekspert. Bogen er velskrevet og de fleste fagudtryk er til at forstå. Sidst er der adresser på indkøbssteder i Danmark og register.

I 1980'erne var fastekure moderne, mens de senere år ikke har budt så meget, dog er Vital rensning, 2007 en ren fastebog. Bøgerne om detox har samme fokus, men Junger er mere teoretisk og forklarer dybere, hvad det går ud på.

God bog om et populært emne, men med en lidt dybere tilgang.