Bøger / faglitteratur / biografier

Rene linjer & gale streger


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Roald Als' 70-års fødselsdag.

Portræt af bladtegneren Roald Als (f. 1948) udarbejdet af hans venner, familie, kolleger og politikere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2018

af

af

Kent Skov

d. 16. okt. 2018

Tegneren Roald Als er kendt for sine bidende portrætter af politikere i Politiken og får her sin egen bog. For interesserede i satire, politik og 68-generationen.

Roald Als er en af de mest velrenommerede nutidige satiriske avistegnere herhjemme. Bogen her er både festskrift, antologi og biografi om bladtegneren udarbejdet af hans venner, familie og kolleger i anledning af hans 70-års fødselsdag. RA er iflg. bidragyderne en beskeden, men farverig person med klare politiske holdninger og sans for livets glæder og hang til italiensk mad og vin. Udover familie og venner har også en del af "ofrene", politikerne Lars Løkke Rasmussen, Bertel Haarder, Mogens Lykketoft, Ritt, Marianne Jelved og Uffe Ellemann-Jensen bidraget. Andre har takket "pænt" nej. Bogen serverer et væld at RAs og kollegers tegninger og ældre privatfotos. RA har bl.a.udgivet den ikoniske mandekogebog Kvinderne ud af køkkenet!.

Bogen er spraglet, sjov og skarp som manden selv, skiftende mellem det personlige og det alment interessante. Ikke homogen, men tegningerne er eminente. I bred sammenhæng er eksempelvis gymnasievennen Bernt Huberts artikel om RA's tid på Frederiksberg Gymnasium og livet med ungdomsvennerne midt i 60'erne skarp og morsom, som et typisk tidsbillede.

RA tegner sig ind i en stor politisk satiretradition, som bl.a. ses i 41 statsministreDanske statsministre i bladtegnernes satiriske streg og Danske statsministre i bladtegnernes satiriske stregRA tegner sig ind i en stor politisk satiretradition, som bl.a. ses i 41 statsministre og .


Berlingske tidende

d. 24. dec. 2018

af

af

Jan Hedegaard

d. 24. dec. 2018Informationer og udgaver