Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rengøring


Beskrivelse


Cecilie bor sammen med sin noget ældre kæreste Andy, som er meget nede over hans forliste arbejdsliv og alle de penge han skylder væk.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2018

af

af

Martin W Hansen

d. 11. dec. 2018

Cecilie er kæreste med den noget ældre Andy, men Andy er ikke altid lige sød ved hende, og han er begyndt at blive presset at nogle slemme folk, som han skylder mange penge. For dem der kan lide sørgelige historier om at blive voksen før tid.

Cecilie er 17 og er flyttet sammen med sin kæreste Andy, der er 29. Andys liv går ikke så godt, og han bruger det meste af dagen på at sove, mens Cecilie forsøger at forsørge dem ved forskellige sorte rengørings-jobs. Somme tider slår Andy Cecilie, når han bliver fuld, men efter at nogle slemme fyre begynder at presse ham for de penge han skylder, bliver han mere voldsom end han plejer at være. Aakeson har før skrevet alvorlige ungdomsbøger om svære emner såsom Pragtfuldt, pragtfuldt!Berørte Katrine og Berørte KatrineCecilie er 17 og er flyttet sammen med sin kæreste Andy, der er 29. Andys liv går ikke så godt, og han bruger det meste af dagen på at sove, mens Cecilie forsøger at forsørge dem ved forskellige sorte rengørings-jobs. Somme tider slår Andy Cecilie, når han bliver fuld, men efter at nogle slemme fyre begynder at presse ham for de penge han skylder, bliver han mere voldsom end han plejer at være. Aakeson har før skrevet alvorlige ungdomsbøger om svære emner såsom Pragtfuldt, pragtfuldt! og .

Det er en velskrevet, nøgtern bog om Cecilie, der er blevet voksen for tidligt og kun har fået smerte ud af det. Det er en bittersød fortælling uden mange lyspunkter undervejs. Det er en historie, der skærer ind til benet og præsenterer sit emne uden omsvøb eller unødvendig sentimentalitet. En flot ungdomsbog om et svært emne fra forfatteren.

Bogen vil tale til dem der kunne lide Fordi jeg elsker digEr du okay, Nanna? og Er du okay, Nanna?Bogen vil tale til dem der kunne lide Fordi jeg elsker dig og .


litteratursiden.dk

d. 4. apr. 2019

af

af

Line Hoffgaard

d. 4. apr. 2019

Sørgmunter ungdomsroman om at stå på egne ben tidligt i livet. Det handler om rengøringsmidler, tæsk og om at være sin egen lykkes smed i Kim Fupz Aakesons historie om forældreløse Cecilie, som i en ...


Politiken

d. 11. jan. 2019

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 11. jan. 2019