Bøger / faglitteratur

Replay : computerspillenes historie 1945-2010


Beskrivelse


Om computerspil fra deres spæde start som simple hardware-spil til de store produktioner i dag. Årsag til hvorfor spil er, som de er i dag, bliver gennemgået samt viser hvilken udvikling der ligger bag. "Indie games" og "Casual games" er eksempler på begreber, der gennemgås og giver indsigt i spillenes historie og deres indflydelse på kultur og underholdning.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2011

af

af

Frederik Nielsen

d. 27. sep. 2011

Historien om computerspil fra deres spæde start som simple hardware-spil til de store produktioner i dag. Spillene er den røde tråd gennem bogen og de forskellige platforme er i anden række, hvilket gør den nemmere at gå til. Den kan læses i kapitler, men egner sig bedst til at blive læst fra start til slut. Målgruppe: 14 år+ og egnet til opgaveskrivning, desværre med få illustrationer, men gode noter, ludografi og hardwareoversigt, der uddyber de tekniske og historiske aspekter.

Forfatteren er freelance spiljournalist og laver artikler om spil for flere store og anerkendte tidsskrifter og aviser. I 1947 blev det første skakprogram skrevet, og årsagen til hvorfor spil er, som de er i dag, er fyldt med de utrolige op- og nedture spillene har gennemgået og bogen giver en god forståelse for, hvilken udvikling der ligger bag. "Indie games" og "Casual games" er eksempler på begreber, der gennemgås og bogen giver læseren en bedre indsigt i spillenes historie og deres indflydelse på kultur og underholdning. Den er velskrevet og spændende, den fangede mig hurtigt med sin humor og dybde, som fx da Japan løb tør for møntenheden brugt i spillemaskinerne.

På udenlandsk findes flere lignende gode bøger, men på dansk er der ikke meget at sammenligne med.

Det er en spændende og underfundig bog om en teknologi mange har tæt på sig i dag og har man bare en smule interesse for emnet, så er den relevant. Bogen giver et godt og bredt overblik over populære spil, fiaskoerne og tendenserne lige nu.


Jyllands-posten

d. 21. jan. 2012

af

af

Johnny Harboe

d. 21. jan. 2012