Bøger / skønlitteratur / roman

Republikaneren


Beskrivelse


Julius Cæsar snigmyrdes af en gruppe senatorer - heriblandt Brutus - i et forsøg på at få genskabt genskabt demokratiet og republikken. Men der er andre blodige dagsordner i Rom, og lægen Demetrios hvirvles ind i intrigerne og magtkampene.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2016

af

af

Helle Winther Olsen

d. 19. feb. 2016

Historisk spænding hvor scenen er sat for et af historiens helt store politiske dramaer, nemlig attentatet på Julius Cæsar i år 44 før vores tidsregning. Kræs for alle historisk interesserede der værdsætter fornem underholdning.

Den græske læge Demetrios er igen omdrejningspunktet for dette 3. og afsluttende bind i trilogien, der også omfatter "Romeren" og "Grækeren". Lægen har med sin faglige dygtighed, uimponerede snusfornuft samt en særdeles effektiv datter evnen til at bringe sig i begivenhedernes centrum. Denne gang er det Julius Cæsars elskerinde og Brutus' mor, der beder ham tage affære. Det er en politisk højspændt tid, hvor senatorerne desperat forsøger at genindføre republikken, mens feltherren Marcus Antonius har andre planer. Borgerkrigen truer, Cæsars adoptivsøn, Octavian, melder sig på banen, og både Demetrios og datter får helt personlige aktier i den blodige magtkamp.

Historisk underholdning når den er allerbedst: proppet med historisk viden, humor, farver, drama, kærlighed og livagtige paralleller til vor tid. Seriens tre bind kan godt læses selvstændigt, men former det flotteste tidsbillede læst i sammenhæng. Letflydende sprog og dygtigt skruet sammen.

Antikken skildres i krimier fx af Lindsey Davis og Steven Saylor; og Conn Iggulden formidler et solidt portræt af Cæsar i flerbindsværket der indledes med Cæsar. [Bind 1]Cæsar. Bind 1 : Roms porte.


Weekendavisen

d. 11. mar. 2016

af

af

Anne Knudsen

d. 11. mar. 2016


Logos

2016, nr. 2

af

af

Hans Gregersen

2016, nr. 2