Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Requiem


Beskrivelse


I en fremtidsverden lever menneskerne i små befæstede kolonier, bag elektriske hegn, tykke porte og bevogtede mure. Altid på vagt og på udkig efter de levende døde, der angriber alt levende på deres vej.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2018

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 29. okt. 2018

I en fremtidsverden lever menneskene i befæstede kolonier, bag elektriske hegn, tykke porte, bevogtede mure. Altid på vagt. På udkig efter de levende døde, der angriber alt levende på deres vej. Til læsere af skræk- og spændingsromaner.

Fort Ferguson er en stærkt befæstet farm. Der er vagtposter og dagligt tjekkes stykket mellem ringmuren og ydermuren der omkranser det land der støder op til farmen, for skader og zombier. På en tur ud på den anden side af ydermuren, er to af farmens indbyggere, ved at skyde en kvinde. Lige inden aftrækkeren trykkes af, opdager de at hun er levende. Kvinden er overlevende fra svøbens - den største zombieflok nogensinde registreret - angreb på den nærliggende Havdrupgaard. Efter angrebet er svøben forsvundet, og ingen ved hvornår og hvor den slår til igen. Kan Fort Ferguson modstå et massivt zombieangreb? Hvem er den gamle vandringsmand der nærmer sig og hvad er det han fører med sig i en lænke?.

Vellykket zombie-roman. Spændingen og uhyggen tiltager bogen igennem indtil det kulminerer i et voldeligt og blodigt sammenstød mellem mennesker og udøde. Kan læses for sig selv eller som en del af Necrodemic-sagaen af samme forfatter. Har tidligere været udgivet som ungdomsroman: Requiem. I denne voksenudgave er afsnit, der var skåret fra i den oprindelige udgave, genindsat, layoutet er opgraderet, og en intro-tegneserie samt nye blodige afsnit er tilføjet.

Minder om De dødes tidWorld war z af Thomas Helle og World war z af Max BrooksMinder om De dødes tid af Thomas Helle og af Max Brooks.


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2003

af

af

Karsten Just

d. 22. maj 2003

Leis har bl.a. udgivet Jagtmarken, 1998, en effektiv science-fiction historie, og han har også arbejdet sammen med Dennis Jürgensen, så denne splatterroman kommer ikke af ingenting. I et Danmark flere hundrede år fremme i tiden lever folk i isolerede samfund, efter den store svøbe slog ned og udryddede det meste af menneskeheden. Svøben efterlod en flok zombier, som drager rundt og overfalder de levende. På Fergusonfarmen er de sluppet for overfald, men det ender da den mystiske Påkalder dukker op. Han tilkalder de udøde, afbryder sikkerhedssystemerne, og så er der dømt splat, splat, splat. En lang udpenslet skildring af forsøget på at forsvare sig, hvor kun et skud i hjernen på de udøde har effekt, men hvor de levende langsomt bliver decimeret. Hvem er Påkalderen, og hvad gemmer der sig i de mystiske bunkere, hvem står bag, hvor kommer zombierne fra, og hvem styrer dem? Hvis man er til splat, er dette ren underholdning, godt skrevet og godt og effektivt skruet sammen, her spares ikke på effekterne, men underholdende det er det.


litteratursiden.dk

d. 27. okt. 2003

af

af

Jette S. F. Holst

d. 27. okt. 2003

"Requiem" foregår i Danmark om nogle hundrede år. Forfatteren Patrick Leis kalder den en slags selvstændig fortsættelse af Dennis Jürgensens "Kadavermarch", men han har dog også hentet inspiration i G...


Børn & bøger

Årg. 56, nr. 5 (2003)

af

af

Benni Bødker

Årg. 56, nr. 5 (2003)