Bøger / skønlitteratur / roman

Resten er tavshed : en Kristian Swane-krimi


Beskrivelse


Krimi. Et lig er fundet ved Kronborg. Den dræbte viser sig at være en kendt og kontroversiel klimaforsker som havde et forhold til politikommissær Swanes elskede niece som nu er forsvundet. Swane er overbevist om at morderen skal findes inden for forskerverdenen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 2014

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 5. feb. 2014

For det brede spektrum af læsere der holder af en vedkommende og spændende krimi, der er sat i et lidt anderledes miljø. God og fængende forside.

Efter den lovende Når engle græder blod, 2013, er Jakob Knudsen nu klar med tredje del i serien om politikommissær Kristian Swane. Et lig er fundet ved Kronborg, og det står hurtigt klart at der er tale om mord. Den dræbte viser sig at være en kendt og kontroversiel klimaforsker som havde et forhold til Swanes elskede niece som nu er forsvundet. Motiver mangler der ikke, da den dræbte havde mange fjender indenfor forskerverdenen som var voldsomt uenige i hans vurderinger af klimaets tilstand, og Swane er overbevist om at det er hos dette betændte miljø af jalousi at morderen skal findes. Knudsen har begået en aktuel og vedkommende bog, der bl.a. giver et fint indblik i klimadebatten og forskermiljøet. Plottet virker realistisk og det er svært ikke at tænke kendte forskere ind i plottet, hvilket kun er med til at øge indlevelsen. Persontegningen kan af og til virke lidt stereotyp, men generelt er det en velskrevet og spændende krimi der er let at læse.

Andre gode forfattere i lidt samme stil er Lotte Hammer, Frode Z. Olsen og naturligvis Adler-Olsen om end Knudsen endnu ikke er på samme niveau som sidstnævnte. I forhold til tidligere virker det denne gang som om Knudsen har fået bedre styr på plottet, og bogen kan læses uafhængigt af de andre bind.

Velskrevet og spændende bog, der placerer sig blandt de bedre krimiudgivelser.


litteratursiden.dk

d. 3. mar. 2014

af

af

Andrup's Bookshelf

d. 3. mar. 2014

Jeg svinger lidt imellem 3 eller 4 stjerner. Jakob Knudsen’s 3. krimi om politiinspektør Kristian Swane har skruet en anelse ned for den hårdkogte action, men tilbyder derimod en udspekuleret og velsk...


Politiken

d. 23. mar. 2014

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 23. mar. 2014


Berlingske tidende

d. 8. mar. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 8. mar. 2014


Weekendavisen

d. 28. feb. 2014

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 28. feb. 2014