Bøger / faglitteratur / vejledninger

Resten skal nydes : din værktøjskasse


Beskrivelse


Med udgangspunkt i forfatterens (f. 1979) eget forløb med anoreksi giver hun værktøjer og hjælp til, hvordan man kommer ud af en spiseforstyrrelse og efterfølgende fastholder sig selv i gode vaner.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2019

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 29. nov. 2019

Mille Eigaard Andersen har brugt mange år på spiseforstyrrelser, både ved selv at have en og på at hjælpe andre. Bogen er målrettet unge som voksne, der ønsker at komme videre efter en spiseforstyrrelse.

Denne udgivelse er efterfølgeren til Resten skal nydes, hvor forfatteren beretter om sin kamp ud af spiseforstyrrelsen. Mille Eigaard Andersen regnede med, at det blev hendes sidste bog om sin spiseforstyrrelse, men efter nogle år, hvor hun har påtaget sig en rolle som "redder" af andre med spiseforstyrrelser, kom hun frem til, at hun stadig manglede nogle værktøjer for at holde sig selv på ret kurs. Så de kommer her i bogen, hvor hun giver nogle bud på, hvad der kan fastholde dig i gode vaner, få dig til at tro på dig selv og lære at sige til og fra. De sidste sider i bogen er blanke, så læseren selv kan notere sig idéer og handlinger, som kan hjælpe ham/hende videre.

En bog som taler direkte til ligesindede og med en forfatter, som har en meget personlig tilgang til projektet. Der er konkrete øvelser og scenarier, som kan hjælpe læseren videre. Bogen kan sagtens læses uden at man har læst forløberen.

Den anden halvdel handler, som den aktuelle udgivelse, om redskaber til at komme ud af en spiseforstyrrelse.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2013

af

af

Mette Fersum

d. 17. dec. 2013

En personlig beretning om en 34-årig kvinde og hvordan hun er kommet videre efter en spiseforstyrrelse. Hun ønsker at hjælpe andre til at leve i stedet for at overleve.

Mille Eigard har i mange år haft en spiseforstyrrelse. Hun har skrevet flere bøger om dette. Hendes liv var tidligere præget af en lang kamp for overlevelse. I dag ønsker hun at mærke det, som spiseforstyrrelsen gav hende, hver dag! Der indledes med en beskrivelse af hvilke strategier, der følger med en spiseforstyrrelse, destruktivitet, overlevelse, mad, at være i en glasklokke osv. Det allerførste skridt ud af en spiseforstyrrelse er erkendelsen og accepten. Således følger resten af bogen med intense beskrivelser i meget personlig og direkte dagbogsstil, hvor hun gør op med sin fortid, og beskriver alle de nye muligheder der er for at tage ansvar, og slippe ud af offerrollen. Hun giver læseren mange gode råd til hvordan man kan komme videre. Bogen er skrevet meget i "du sprog" og henvender sig direkte til læseren fx "du skal arbejde med nærhed og nærvær", "du skal arbejde med at respektere dig selv", "du skal arbejde med din vrede og sorg", "du skal spise med glæde og lyst". Bogen gennemsyres af, at hun er i en positiv proces med sin spiseforstyrrelse og meget gerne vil hjælpe andre.

Der er en del titler om emnet, mest kendt er nok Bag facaden, 2005.

Der er ingen tvivl om, at de der har en spiseforstyrrelse og føler sig klar til at komme videre, vil have glæde af at læse i hendes bog.