Bøger / faglitteratur / øvelser

Restorativ yoga : reducer stress, få energi og find balance


Beskrivelse


Om restorativ yoga, som er en terapeutisk og meditativ yogaform hvor fokus ligger på genopretning af kroppen, og øvelserne består af stilhed og hvile og passer både til nybegyndere og mere erfarne udøvere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juli 2018

af

af

Sanne Caft

d. 13. juli 2018

Til nybegynderen samt den erfarne yoga-udøver, med en generel intro til den nye og mange detaljer til den erfarne. Forfatteren har arbejdet imed yogaens form og muligheder i 25 år. Også en personlig historie om stressudløst depression, hvor yoga hjalp, samt en introduktion til yogaens øvelser og tænkning.

"I denne bog deler jeg ud af det, jeg har lært om afspænding under min rejse som yogalærer, foredragsholder og underviser både ud fra et videnskabeligt og spirituelt perspektiv," skriver forfatteren. Forsiden er et douce billede af en barfodet kvindeskikkelse på en badebro. Mange fotos af forfatteren i tankefulde positurer ved vand, i grotter, på yogamåtter gennem bogen.

Personlig engageret beretning om, yogaens betydning for forfatteren. Det er en tros- og smagssag, om man ser yoga som et værktøj til forbedret livskvalitet. Forfatteren er overbevist, og bogen har derfor et vist præg af missioneren, uden at det dog tager overhånd. Hun referer til den omfattende tænkning inden for yoga, og bogen er fyldt med små citater. Illustrationerne understøtter fint både stemning og budskab.

Der er mange yogabøger, hvoraf en del også har fokus på at hjælpe læseren med at overkomme stressreaktioner m.m. Denne fokuserer meget på det spirituelle. Samme afsæt i livsfilosofi og øvelser som Yoga og med samme douce forside.