Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ridder for en dag


Beskrivelse


Fantasy. Sir Lancelot, verdens mest fuldkomne ridder, kommer på besøg på Dragedræber akademiet. Wiglaf har vundet en dag med ham, og kan næsten ikke tro sit eget held, men der er noget fordækt ved Sir Lancelot.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2008

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 15. sep. 2008

Serien Dragedræber-akademiet fortsætter her med bind 5, som er sjov og kvikt afviklet underholdning. Til oplæsning fra 7 år og selvlæsning fra 10 år.

Bogen er i samme layout og udstyr, som de forrige bind i serien. Handlingen bruger i dette bind en kendt figur, Sir Lancelot fra myten om Kong Arthur og ridderne om det runde bord, men her er han en noget opblæst laps, der kryber i vask. Han bliver mindre, da han efter at være faldet i voldgraven kravler op igen. Det er slet ikke den rigtige Lancelot, men hans onde tvillingebror, og så er vejen sikkert banet for, hvad Wiglaf og venner skal lave i bind 6. Da skal de sikkert finde og redde den rigtige Sir Lancelot. Bogen er illustreret med en række velfungerende sidestore stregtegninger i sort/hvid. De sidste 15 sider bruges, som i de øvrige bøger til akademiets årbog, der præsenterer seriens figurer. Forside og bagsidetekst er dækkende for indhold.

Denne serie er, hvad humoren angår, lidt i familie med serien der startede med Sådan træner du din drage af Cressida Cowell, men det er lidt længere og lidt sværere tekster.

Dette er stadig en anvendelig humoristisk serie til målgruppen, til selvlæsning og oplæsning. Serien er ikke nyskabende, men kvikt afviklet og velfungerende underholdning.