Bøger / faglitteratur til børn

Riddere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 2. dec. 2015

Spændende fagbog med lix 17 om riddere og riddertiden. Bogen kan læses af børn mellem 8 og 11 år enten af interesse og nysgerrighed eller i forbindelse med skoleopgaver og faglige læsekurser.

Bogen er den nyeste bog i serien "Jeg læser" og opbygget som seriens øvrige fagbøger. Ialt er der 13 opslag, som over to sider fortæller om riddere og livet i middelalderen. Blandt emnerne er at blive ridder, krig, korstog, kendte riddere og nutidens riddere. De enkelte opslag indeholder en kort tekst samt nogle billeder og faktabokse. Bagerst i bogen kan man finde en fakta-side samt en side med stikord og forslag til yderligere læsning.

Det er en god, letlæst fagbog med mange vigtige oplysninger om riddertiden. En indbydende bog med mange fagligt væsentlige oplysninger. Enkelte sætnings-konstruktioner virker lidt kunstige for at holde lix-tallet nede. Billederne er flotte, og bogen giver lyst til at lære mere om riddere.

Vil man læse flere bøger om riddertiden, findes der en del andre både nemmere og sværere titler som RiddereRiddernes verdenMiddelalderen, Riddernes verden og MiddelalderenVil man læse flere bøger om riddertiden, findes der en del andre både nemmere og sværere titler som Riddere, og MiddelalderenVil man læse flere bøger om riddertiden, findes der en del andre både nemmere og sværere titler som Riddere, Riddernes verden og .