Bøger / faglitteratur / biografier

Ridderen af den hvide hest : historien om Andreas Helgstrand og Matiné


Beskrivelse


To sideløbende historier om berideren Andreas Helgstrand (f. 1977) og hesten Matiné (f. 1997), der på et tidspunkt indleder et samarbejde, som fører til deltagelse ved VM i dressurridning i Aachen 2006, hvor de bl.a. vinder en sølvmedalje i Grand Prix Kür.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 4. mar. 2009

Bogen om en af verdens bedste dressurryttere Andreas Helgstrand og hesten Matiné og deres samarbejder henvender sig især til hesteopdrættere eller læsere, som er interesseret i ridesport.

Per Høst-Madsen er journalist, han er hestekyndig og tidligere dansk varmblodsavler og desuden forfatter til flere hundrede artikler i Dansk Varmblods medlemsblad. Dette er hans første bog. Et af de helt store øjeblikke inden for dansk dressurridning var i 2006, da Andreas Helgstrand og hesten Blue Hors Matiné vandt sølv ved VM i Aachen. Per Høst-Madsen fortæller historien om Andreas Helgstrand, fra han som barn ikke turde ride, og om hvordan han udviklede sig som berider, samtidig med at han fortæller historien om hesten Matiné, og om deres samarbejde gennem 4 år, som resulterede i den legendariske sølvmedalje i finaleklassen Grand Prix Kür ved verdensmesterskaberne. Udover teksten, som består af mange interviews med Andreas Helgstrand, familie, venner, kolleger og dommere, er bogen fyldt med fotos fra diverse konkurrencer taget af nogle af verdens bedste hestefotografer og en del private fotos.

I bogform findes der et kapitel om Andreas Helgstrand i En vinders DNA fra 2006, ellers er Andreas Helgstrand og Matiné og deres bedrifter beskrevet i tidsskriftsartikler.

En bog som vil begejstre fans af dressurridning og ridesport. Den er skrevet af en kender, og de mange flotte fotos gør den til en helstøbt bog.