Bøger / faglitteratur til børn

Ridesport


Beskrivelse


Mange børn elsker at gå til ridning. Denne bog omhandler de mange forskellige discipliner, som sportsgrenen omfatter. Fagbog for børn fra 8 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2021

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 6. maj 2021

Mange børn elsker at gå til ridning. Denne bog omhandler de mange forskellige discipliner, som sportsgrenen omfatter. Fagbog for børn fra 8 år.

"Ridesport" giver et indblik i forskellige discipliner og retninger indenfor sporten ridning, fx dressur, spring, military, distance, voltigering, jagt, galop, travsport og western. Ligeledes er der opslag om danske stjerner, stævner og OL. Slutteligt fortæller forfatteren Sara Ejersbo, at det er en dyr sport, især hvis man har egen hest. Hvert opslag er opbygget med tekst på den ene side og et læseunderstøttende foto på modsatte side. Nogle ord er udvalgt og markeret med gult, og forklaringen er sat i margin ved tekstlinjen, enten som tekst eller som tegnet illustration. Brødteksten er sat med stor typografi, og der er læsevenlig afstand mellem linjer og afsnit. Illustrationerne er fotos, der viser forskellige situationer indenfor ridediscipliner. Aktørerne på billederne er ofte voksne. Der er et faktaafsnit om ridesport og et "læs mere om" ridning bagerst. Fagbogen kommer i serien "faktisk!", som omfatter en mængde fagbøger.

Velskrevet bog med flotte fotos, der understøtter læsningen. Bogen er let at læse for hesteinteresserede, da den kun har lix 16. Den giver interesserede et overskueligt overblik over sportens forskellige discipliner.

Om ridesporten er udgivet en del. Læs også: Ridning.