Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rideturen


Beskrivelse


Klara vil gerne hen til hesten Freja på rideskolen sammen med Julie. Rose er bange for heste, så hun vil hellere i klubben og sy venindetørklæder. Klara går med Rose i klubben, men så sender Julie et billede af Freja, og Klara får stor lyst til at cykle over til rideskolen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. apr. 2016

af

af

Inge Lykke

d. 12. apr. 2016

Klara har to veninder. Julie, som gerne vil ned på rideskolen og ride på Freja, og Rose, der gerne vil i klubben og sy halstørklæder. Klara holder meget af både Rose og Julie. Til piger fra 8-10 år.

Klara og Rose er taget i klubben efter skole, og de syr to ens halstørklæder. Næste dag har de dem på i skole, og Julie synes, de er flotte. I dag skal Klara med Julie på rideskolen, men Rose vil ikke med. Hun cykler selv i klubben. Næste dag i skolen kommer Rose med et flot langt tørklæde, som hun har syet til Julie. Nu har de alle tre ens tørklæder. Efter skole beslutter de at køre hen til rideskolen. Her kommer Julie ud for et uheld. Illustrationerne er sort/hvide tegninger. Lix 17.

Mange piger er glade for at følge med i Klaras liv. Hun har de samme udfordringer i hverdagen, som de selv har. Klara er en god social pige, som tænker meget over sine relationer. En god bog med stor og åben tekst.

Denne bog er nr. tolv om Klaras liv. En anden bog i serien "K for Klara" er fx Er vi venner?Dumme far, siger jeg bare!. Piger som har læst bøger fra "Sara serien" fx Dumme far, siger jeg bare! er også meget glade for "K for Karla"Denne bog er nr. tolv om Klaras liv. En anden bog i serien "K for Klara" er fx Er vi venner?. Piger som har læst bøger fra "Sara serien" fx er også meget glade for "K for Karla".