Bøger / skønlitteratur til børn / lydret

Rif og Raf i Ådal


Beskrivelse


Ræveungerne Rif og Raf lister ud i snevejret, selv om de ikke må. Deres mor er ude, så hun kan ikke hjælpe dem, da de falder ned i den dybe sne og uglen kommer. Heldigvis bliver de dækket af sne, så uglen ikke kan finde dem. Og da rævemor kommer hjem med en fasan, får hun ungerne op i hulen igen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2009

af

af

Ingrid Martlev

d. 6. okt. 2009

Bøgerne om Ådal er læsetræning for begynderlæsere. Denne bog har tre prikker, hvilket ifølge forlaget retter sig mod begyndelsen af første klasse - altså 7 år.

De to små ræveunger Rif og Raf bor med deres mor i en rævehule i Ådal. En aften er rævemor på jagt, og de to små unger lister sig ud i snevejret, selv om de godt ved, at de ikke må. Den ene ræveunge falder ned i den dybe sne og kan ikke komme op. Og så kommer uglen! Det lykkes de to at gemme sig i sneen, hvor de falder i søvn, indtil de bliver vækket af deres mor, der kommer hjem med en fasan til morgenmad. En simpel lille historie, med en lille smule spænding. Ordvalget er overvejende lydrette ord eller næsten lydrette. Der er ingen ord med tre eller flere stavelser, så den er meget let at læse. Illustrationerne er meget søde og rigelige og fylder hele siden med teksten trykt oveni. Det generer ikke tekstens læsbarhed.

Bogen føjer sig ind i de øvrige bøger i serien om Ådal. Den er nem at læse, som de øvrige, hvoraf nogle er lidt lettere til børnehaveklassen andre lidt sværere til slutningen af første klasse. Denne ligger lige i midten.

Sød lille historie, som kan træne de første læsere, der er glade for serier.