Bøger / skønlitteratur / roman

Rigsvåbnet


Beskrivelse


Krimi. Under en efterforskning af et dobbeltmord lander Anna Storm fra Frederikshavns Politi ned midt i en krig mellem to østeuropæiske mafiagrupper. "Rigsvåbnet" dannes som en efterfølger til "Rejseholdet", og jagten sættes ind.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2011

af

af

Rikke Bruun

d. 30. mar. 2011

Rigsvåbnet føjer sig til den efterhånden lange række af danske krimier, og den behøver som sådan ingen speciel formidling.

Anna Storm er nyansat ved politiet i Frederikshavn, da to mænd findes myrdet. Sagen griber om sig, og i jagten på to rivaliserende østeuropæiske mafiagrupper oprettes specialenheden "Rigsvåbnet", som er en slags efterfølger til Rejseholdet. Flere lig dukker op rundt om i Jylland, og gruppen må på landevejene og på overvågning, før de skyldige fanges. Undervejs forelsker Anna sig i sin chef Asger, som efter en skudepisode og en hastig helbredelse forlover sig med Anna. Anna er opvokset i Provence, og hendes kogekunst danner rammen for "Rigsvåbnets" sociale sammenkomster. Det er historien, der driver plottet, og enkelte gange virker løsninger og udviklinger lidt for lette. Bagerst i bogen findes 9 opskrifter på de retter, som Anna Storm laver til sine kolleger. Forfatteren er billedkunstner og bosat i Sæby. Rigsvåbnet er hans debut.

Der er mange debuterende danske krimiforfattere i disse år. Fx udkom Deroute af Kent Langkjær tidligere i år, og Erik Enegren debuterede med Døden danser mazurka sidste efterår. Nærværende krimi når dog ikke helt på niveau med disse.

En dansk provinskrimi med et godt men dog til tider lidt rodet plot. Sjov idé med opskrifter på heltindens kulinariske udfoldelser.


litteratursiden.dk

d. 5. sep. 2011

af

af

Merete Trap

d. 5. sep. 2011

Den østeuropæiske mafia er kommet til Nordjylland, og politiet i Frederikshavn kommer på overarbejde! To mænd findes myrdet i en forladt landejendom tæt på Frederikshavn, og den nyansatte efterforsker...