Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Rigtig gode venner


Beskrivelse


En dag, da Strandbjørn er ude at lede efter flotte sten og konkylier, finder han en hvid fugl. Selvom de er forskellige, bliver de gode venner. Men kan venskabet holde, når efteråret kommer, og fuglen Lilou trækker sydpå?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2020

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 5. aug. 2020

En sød og rørende billedbog om venskab. Fortalt i et enkelt og præcist sprog med fine illustrationer. Fra 3 år.

En dag, da Strandbjørn er ude at lede efter flotte sten og konkylier, finder han en hvid fugl, Lilou, der er kommet til skade (en gås ser det ud til, på billederne). Selvom de er forskellige, bliver de gode venner. Men kan venskabet holde når efteråret kommer, og Strandbjørn går i hi, og Lilou flyver sydpå?.

Den søde historie er fortalt enkelt, i et roligt, eftertænksomt tempo, med fine illustrationer i akvarel og collage. Den tematiserer venskab på trods af forskelligheder på en virkelig fin måde.

En billedbog om venskab på samme høje niveau som Max Velthuijs' bøger om Frø og venner, fx En venAnd, Døden og tulipanen. Tegnestilen minder mig om Wolf Erlbruchs illustrationer, fx And, Døden og tulipanenEn billedbog om venskab på samme høje niveau som Max Velthuijs' bøger om Frø og venner, fx En ven. Tegnestilen minder mig om Wolf Erlbruchs illustrationer, fx .


litteratursiden.dk

d. 9. okt. 2020

af

af

Line Hoffgaard

d. 9. okt. 2020

Rørende fortælling om et umage vennepar. 'Rigtig gode venner' er en varm og rørende historie om venskab og om at sætte pris på hinandens forskelligheder. Miriam Cordes illustrationer af Strandbjørn og...Informationer og udgaver