Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rigtige venner


Beskrivelse


Sammen med sin familie og et par venner fra Spanien skal Andreas tilbringe sommeren hjemme i Danmark. Ferien står i fodboldens tegn, men det er svært for Andreas at være tilbage.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2009

af

af

Ulla Møller

d. 22. okt. 2009

For drenge fra 10 år, der måske holder mere af at spille fodbold end af at læse. Bogen er den niende i serien, og bøgerne hænger nøje sammen, så det anbefales at starte forfra. Flot forside, en fængende bagsidetekst og en fortegnelse over hele serien er med til at formidle bogen.

Glenn Ringtved har et større forfatterskab for børn og unge bag sig, bl.a. denne serie om Andreas, blandt venner kaldet P. Det er snart et år siden han og hans familie udvandrede til Spanien. Sommerferien står for døren, den skal tilbringes hos morforældrene i Danmark, og P har inviteret vennerne Nick og Manolo med. Forventningerne er store, og skuffelsen er så meget større, da de gamle venner ikke er helt så begejstrede for gensynet, som han har troet. Ferien står i fodboldens tegn, og beskrivelsen af drengenes fodboldkampe og deraf følgende magtkampe er levende, og sproget frisk og nutidigt. Som i de øvrige bøger er der en slange i paradiset, her er det den nye dreng Kenneth, der bruger ufine trick for at sætte den ihærdige Manolo ud af spillet, men problemerne løser sig, og mon ikke P og hans venner kan se frem til en god ferie, og læserne til en fortsættelse af serien.

Andre nye serier om fodbold er Bengt-Åke Cras' FC Panter, Masaneks 13 bind lange serie De vilde fodboldrødder og Gahrtons bøger om Målløse United.

Endnu en titel i en god og nutidig serie for drenge, der måske ikke er de store læsere, men som bliver fristet af emnet.