Bøger / skønlitteratur / roman

Ripper : spændingsroman


Beskrivelse


Krimi. Amanda er 17 år og meget intelligent. Hun spiller computerspillet Ripper med bl.a. sin elskede morfar og involveres i opklaringen af nogle bestialske mord i San Francisco.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2015

af

af

Jette Landberg

d. 28. maj 2015

Charmerende krimihistorie fra San Francisco med et stort persongalleri. I centrum står 17-årige Amanda og hendes mor Indiana. Amanda og hendes unge medspillere opklarer krimigåder i computerspillet Ripper og i virkeligheden. Især for Allendes mange kvindelige fans.

Amanda er meget intelligent og har ingen venner. Hun spiller Ripper på nettet, hvor hun sammen med sin gruppe opklarer mordgåder, som hun opsnapper fra sin far, der er efterforsker. Hendes mor er godheden selv, smuk og frodig og helt ligeglad med jordisk gods. Krimiplottet tager udgangspunkt i nogle bestialske mord, som Amandas far forsøger at opklare, og hun selv forsøger at undersøge. Allende er chilener og fik sit gennembrud med Åndernes husMayas dagbog, der virkelig banede vejen for den magiske realisme. Hun har siden skrevet romaner, ungdomsbøger og et par biografier. Den seneste er Mayas dagbogAmanda er meget intelligent og har ingen venner. Hun spiller Ripper på nettet, hvor hun sammen med sin gruppe opklarer mordgåder, som hun opsnapper fra sin far, der er efterforsker. Hendes mor er godheden selv, smuk og frodig og helt ligeglad med jordisk gods. Krimiplottet tager udgangspunkt i nogle bestialske mord, som Amandas far forsøger at opklare, og hun selv forsøger at undersøge. Allende er chilener og fik sit gennembrud med Åndernes hus, der virkelig banede vejen for den magiske realisme. Hun har siden skrevet romaner, ungdomsbøger og et par biografier. Den seneste er .

Amanda er hovedpersonen, men hendes mor, Indiana, er langt bedre foldet ud. Amanda er ikke særlig grundigt beskrevet, og plottet trænger ikke så skarpt igennem. Det er snarere historien om kærlighed og en række skæbner. Allende har uden tvivl moret sig meget med at skrive denne krimi, der skal læses for sine formidable og specielle personer.

Jeg blev mindet om Kate Atkinsons og Joanna Rowlings krimier. Den benamputerede Cormoran Strike kan minde om Indianas kæreste Miller, også han er krigsskadet. Der er også træk fra klassikere som Christie.


litteratursiden.dk

d. 23. juni 2015

af

af

Jan Michael Johansen

d. 23. juni 2015

Dronningen af magisk realisme forsøger sig med en krimi men bliver trumfet af sin særlige evne til at fortælle mennesker. ’Ripper’ er en fortrinlig historie men en lidt mangelfuld krimi. Jeg var lidt ...


Berlingske tidende

d. 13. juni 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 13. juni 2015


Jyllands-posten

d. 7. juni 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 7. juni 2015


Politiken

d. 14. juni 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 14. juni 2015