Bøger / faglitteratur

Risikoledelse og risikostyring


Beskrivelse


Giver et indblik i risikobegrebet og gennemgår strategiske og operative risici samt anviser metoder til at styre disse risici.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 1. sep. 2011

Henvender sig til ledere og medarbejdere som arbejder med risikoledelse. Kan fx også bruges af rådgivere som revisorer, bankrådgivere og virksomhedskonsulenter. Opgavebrug fra og med godt handelsskoleniveau.

Forfatteren er lektor ved Handelshøjskolen i Århus og har skrevet flere bøger fx Investering og finansiering. Han skriver her en bog om "risikomanagement". En leders motiv for at forstå og bruge risikoledelse strategisk og operativt er indlysende. Uden når man ikke virksomhedens givne mål. Om bogens disponering skriver forfatteren bl.a.: "Bogen her er disponeret på den måde, at først ses virksomheden udefra med eksterne interessegruppers briller, og dernæst ses den indefra". Bogen redegør for begreberne risikoledelse og risikostyring. Overskrifter på kapitler er fx "Faresignaler og krisetegn" og efterfølgende "Risikoreduktion ved forebyggelse". Bogen anviser gennem 16 kapitler, i et miks af teori og praktiske cases, hvordan man opbygger en bevidsthed om det at risikolede og risikostyre, og den giver med styrke i de praktiske eksempler værktøjer til den leder, som tager risikomanagement alvorligt. Bogen har litteraturliste med dansk-, engelsk- og tysksproget materiale.

Første bog på dansk om risikoledelse og risikostyring, dog om krisestyring fx Ledelse i krisetider : hvordan man gør det rigtige i en turbulent tid eller Hurra, der er krise.

Godt miks af teori og praksis, der har lånere på de fleste større biblioteker.


Erhvervsjuridisk tidsskrift

2011, nr. 4

af

af

Henrik Juul

2011, nr. 4