Bøger / skønlitteratur til børn

Rita & Krokodille - pindsvinet


Beskrivelse


Rita og Krokodille finder et pindsvin i farmors have. De prøver at fange den, så den kan blive deres kæledyr. Men den er svær at fange, og så stikker den når den skal aes!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2014

af

af

Merete Trap

d. 15. okt. 2014

To charmerende billedbøger om små, ufarlige hverdagsdramaer for 3-5-årige. Kan bruges til en snak om "at turde" i børnehaverne og til hyggelæsning hjemme.

Rita er en kæk pige på ca. 4 år og hendes bedste ven er Krokodille. I "Rita og Krokodille - camping" skal de to venner sove i telt i haven. Da mørket falder på bliver de bange, de kan høre en trold udenfor teltet! Ved fælles hjælp får de set angsten i øjnene og løst problemet. I "Rita og Krokodille - pindsvinet" er der et pindsvin i farmors have. Rita vil gerne fange den, så hun lokker den med mælk. Endelig lykkes det Rita at fange den, men Krokodille stikker sig på den. Den er ikke et godt kæledyr. Siri Melchior har tidligere udgivet to bøger om Rita og Krokodille, Rita og Krokodille på skovturRita og Krokodille på fisketur 2005, og Rita og Krokodille på fisketur, 2003Rita er en kæk pige på ca. 4 år og hendes bedste ven er Krokodille. I "Rita og Krokodille - camping" skal de to venner sove i telt i haven. Da mørket falder på bliver de bange, de kan høre en trold udenfor teltet! Ved fælles hjælp får de set angsten i øjnene og løst problemet. I "Rita og Krokodille - pindsvinet" er der et pindsvin i farmors have. Rita vil gerne fange den, så hun lokker den med mælk. Endelig lykkes det Rita at fange den, men Krokodille stikker sig på den. Den er ikke et godt kæledyr. Siri Melchior har tidligere udgivet to bøger om Rita og Krokodille, Rita og Krokodille på skovtur 2005, og , 2003.

To søde og charmerende billedbøger, med hverdagsbegivenheder som de små fra ca. 3 år kan genkende og forholde sig til. Samspillet mellem den rappe Rita og den søde og utalende Krokodille, er sjovt og pudsigt, idet Krokodille tydeligvis er Ritas eget, forsigtige alter ego. Teksten og de barnlige illustrationer spiller godt sammen og skaber en tryg og hyggelig stemning.

Minder om Aakesons serie om Lili, dog for en lidt ældre målgruppe. Om fantasivenskaber findes også Pija Lindenbaums serie om Gitte fx Gitte og elsdyrbrødrene.