Bøger / skønlitteratur til børn

Rita & Krokodille - Zoologisk Have


Beskrivelse


Rita tager Krokodille med i Zoologisk Have, hvor han forsvinder blandt alle de andre krokodiller. Hvordan skal hun få sin bedste ven tilbage?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2015

af

af

Maria Sjøblom

d. 28. jan. 2015

To nye billedbøger om "Rita & Krokodille" for 3-5-årige drenge og piger. De små hverdagsdramaer med fantasivennen Krokodille passer til både børnehaven og til hyggelæsning derhjemme.

Rita er en frisk pige på ca. 4 år og hendes bedste ven, Krokodille bor i hendes badekar. I "Rita & Krokodille - snevejr" tager vennerne ud på kælketur med den lidt ældre dreng Boris. Rita er bange for at kælke ned ad den stejle bakke, men vil ikke indrømme det overfor Boris. Pludselig er Krokodille blevet helt stiv af kulde og de må suse hjem for at tø ham op igen. I "Rita & Krokodille - zoologisk Have" bliver Krokodille helt vild, da han ser andre krokodiller. Rita kan ikke kende ham blandt alle de andre, men får ham lokket frem med en madpakke. De 4 første bøger i serien blev oprindeligt produceret som små tegnefilm, inden de udkom som billedbøger. Den danske forfatter og illustrator har tidligere illustreret mange billedbøger og er særligt kendt fra Kim Fupz Aakesons bøger om "Lili".

De indtagende illustrationer har et collage-agtigt og barnligt præg, som falder i aldersgruppens smag. Konstruktionen med Krokodille som Ritas mere forsigtige alter ego fungerer godt, ligesom spændingskurven er perfekt tilpasset de 3-5-årige.

Serien minder rigtigt meget om Kim Fupz Aakesons bøger om "Lili", men er til en lidt ældre målgruppe. Temaet med fantasivenner kendes fra mange billedbøger fx Flodhesten som længtes.