Bøger / skønlitteratur til børn / romaner

Rita Rim - Max og laks


Beskrivelse


Ritas mor og Tue har arrangeret en udflugt, hvor Rita skal møde Tues søn Max. Rita undrer sig over, at mor har pakket en madkurv til fire. Rita er utryg. Hvem er nummer fire? Rita har ikke lyst til denne tur.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2019

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 27. sep. 2019

Rita og mor har travlt. De skal på udflugt. Men der er pakket til fire? Tue skal med, men hvem er den fjerde? Til alle, der er på vej til at blive sikre læsere. Fra 1. klasse.

Rita møder Tues søn, Max, for første gang. Rita er utryg og uforberedt på mødet. De voksne har arrangeret en tur til en sø, hvor Rita undrer sig over, at mor har pakket en madkurv til fire. Rita har ikke lyst til at møde Max. Hun har ikke lyst til at deltage i denne plan. Hun siger, hun hader laks, og at det er klamt. Men Max har pizza og lækre sager med, og det hjælper på Ritas humør. Teksten er placeret på illustrationer tegnet af Runa Steppinge. Omslaget viser Rita Rim og Max, der uden begejstring kigger på fire stykker laks. 5. titel i serien om Rita Rim, hendes mor, mors nye ven Tue samt hans søn Max. Teksten har let-tal 13/ lix 5.

Historien drejer sig om et velkendt emne for mange skilsmissebørn. Pludselig bliver man nødt til at skulle acceptere at indgå i en ny familie, når nye og anderledes familiekonstallationer opstår. Mette Vedsø skriver en varm og følelsesladet historien om en udflugt og et svært møde mellem to børn. Historien bliver fortalt og drevet frem med mange rimord og gentagelser, og de detaljerede illustrationer giver også teksten liv. Bøgerne kan man læse uafhængigt af de øvrige i serien.

Læs også de andre bøger om Rita Rim fx Rita Rim - ny byKaj på tur. Mette Vedsø skrev også serien om Kaj Kaj på turLæs også de andre bøger om Rita Rim fx Rita Rim - ny by. Mette Vedsø skrev også serien om Kaj .