Bøger / faglitteratur / erindringer

Ritter


Beskrivelse


Cykelrytteren Ole Ritter (f. 1941) der blev professionel i 1967 i Italien, fortæller om sin karriere, hvor han var en af sin tids største tempospecialister og i perioden 1968-1972 indehaver af timerekorden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2013

af

af

Søren Brunbech

d. 24. okt. 2013

En biografi om en af tidligere tiders store danske cykelhelte med gruppen af voksne cykelentusiaster som målgruppe.

Flemming Enevold, der er teatermand, skuespiller og ivrig motionscyklist, skriver om vennen Ole Ritters liv, med vægten på den sportslige karriere som professionel cykelrytter. I første del er der fint fortalte afsnit om Ritters opvækst under meget jævne kår og frem til lærepladsen hos den cykelglade slagtermester, der fik den fysisk veludrustede læredreng til at interessere sig for cykelsporten. Så følger erindringerne fra den lange og glorværdige karriere på de danske og italienske landeveje fra slutningen af 1950'erne til begyndelsen af 1970'erne. Der er gode historier om hans møde med datidens store navne i den professionelle cykelsport, som Eddy Merckx og Jaques Anquetil, og om hans samarbejde og venskab med forfatteren og filmmanden Jørgen Leth. Og han genopliver højdepunkterne i karrieren, hvor han bl.a. sætter timerekord og får fornemme placeringer i Giro d'Italia og ved VM. Illustreret med gode sort/hvide fotos.

Rækken af nye gode cykelbiografier er alle om ryttere i generationen efter Ole Ritter. Der findes to ældre titler om Ritter, Kurt Thyboe: Ritter : et portræt af en cykelrytter, 1976 og Ole Ritter: Kampen på landevejen, 1966.

En godt og livligt fortalt biografi om et af Danmarks største cykelnavne.