Bøger / skønlitteratur / roman

Rivalen


Beskrivelse


I en gruppe af teenagepiger på en teaterskole i London huserer ambitioner, drømme og mobning. En ny pige kommer til og alt eskalerer. Er det den nye pige, der sætter gang i selvmords- og drabsforsøg, eller er det pigernes ambitiøse, løgnagtige og skruppelløse mødre?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juli 2020

af

af

Lone Krøgh

d. 29. juli 2020

Hvor langt vil teenagepiger gå i deres rivalisering for at få succes i teaterverdenen? Vil de mobbe hinanden på det groveste? Og hvor langt vil mødrene gå på deres døtres vegne, så langt som til mord? For yngre, overvejende kvindelige læsere af psykologiske thrillere.

Fire veninder går på en prestigiøs teaterskole i London. Sidste skoleår mobbede den ene den anden i stor stil, og da en femte pige nu kommer til, genopstår mobningen med selvmordsforsøg til følge. Er det hele den nye piges skyld, eller er der sket forskydninger i pigegruppen? Og hvad med pigernes mødre, som er uhyre ambitiøse på egne og på døtrenes vegne? Hvilken rolle spiller mødrene, for hvem siger, at voksne ikke kan være fatalt intrigante, have hemmeligheder og lyve? Handlingen kulminerer med et drabsforsøg, og synsvinklen skifter mellem de forskellige piger og mødre, der har hver sin tone. Der er fire forfattere til bogen, som alle skriver krimier eller domestic noir.

Plottet viser sig at være udspekuleret, men der er langt derhen. Intriger, sladder og fnidder fylder så meget, at thrillerelementet næsten drukner, og ingen af personerne bliver rigtig vedkommende. Altså en roman, der sætter sig mellem to stole.

Nogle af temaerne findes også i den udmærkede Sandheden om Amelia.


litteratursiden.dk

d. 27. aug. 2020

af

af

Lene Jensen

d. 27. aug. 2020

Velskrevet og fængslende thriller om en gruppe teenagepiger og deres mødre i et snævert og sammenspist miljø på en teaterskole i London. Der sker skrækkelige ting mellem de førende piger på Orla Flynn...