Bøger / faglitteratur / kogebøger

River Cottage kogebogen


Beskrivelse


Blanding af opskrifter og køkkentips, kulinariske debatindlæg og opfordringer til at spise bæredygtigt. Mange af opskrifterne er på retter fra forfatterens økologiske restaurant. Retter der efterhånden er blevet klassikere. F.eks. pocheret æg med krydderurter, kammuslinger med chorizo og lammekølle bagt i høkasse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2013

af

af

Birgit Sloth

d. 12. feb. 2013

"River Cottage" er et engelsk landsted med restaurant, der har været udgangspunkt for en lang række tv madprogrammer vist på DR2. Det er også et koncept for bæredygtig levevis. Bogen udkom i 2001 og i en ny udgave i 2011, der for første gang er oversat til dansk. Hovedvægten ligger på de etiske principper, og bogen giver anvisning på, hvordan man i praksis kan ændre sine forbrugsmønstre i retning af mere selvforsyning og bæredygtig fødevareproduktion. Udgivelsen rammer en trend, og budskabet er mere praktisk end frelst. Opskrifter er der ikke mange af, og de er mere specielle end i tv-serien.

Bogen er opdelt i fire store afsnit: haven, husdyr, fisk og grøftekanten. Heri fortælles hvordan man selv producerer fødevarer og opbevarer dem, hvad man skal gå efter, når man køber råvarer og en gennemgang af en lang række enkelte produkter. Hvert afsnit afsluttes med opskrifter, gode og spændende, men også med udfordringer som griseører og komaver. Teksten er skrevet i et personligt og engageret sprog, der er fordansket med bemærkninger og en omfattende vejviser med annoterede web-adresser.

Forfatteren har samme mission som Claus Meyer, men han gør mere ud at selv af fange fisk og holde husdyr og er dermed på linje med Frank Ladegaard Erichsen i Det enkle liv : skridt på vejen mod selvforsyning. I Hverdagsmad fra River Cottage kan man finde rigtig mange opskrifter.

Bogen vil blive efterspurgt, men mindre end Hverdagsmad fra River Cottage pga. sit fokus på selvforsyning.