Bøger / faglitteratur / kogebøger

River Cottage - let og sundt : hverdagsmad på en ny måde


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2015

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 2. sep. 2015

Kan man skære ned på gluten og laktose og beholde den gode smag. Ja, mener River Cottage-kokken, Hugh Fearnley-Whittingstall. For alle, der har brug en kogebog om nem og sund hverdagsmad.

Bogen starter med en indledning, hvor Hugh Fearnley-Whittingstall, forklarer sin vision med bogen. Nogle opskrifter er madpakke-venlige, der er 20-minuttersopskrifter og endvidere er der også opskrifter, der egner sig til veganere. Opskrifterne er inddelt i morgenmad, bagværk, suppe, salat, fisk, kød, grønt, frugt og sødt. Der afrundes med et afsnit om ingredienser. Her fortæller kokken om fordelen ved at etablere et godt spisekammer, især hvis man i en tid vil undgå hvede- og mælkeprodukter. Der er en oversigt over, hvilke opskrifter på bagværk, der er glutenfrie, samt register bagest i bogen.

En meget flot og grundig kogebog. Der er ingen tvivl om at forfatteren har haft noget på hjerte i forbindelse med at skære ned på hvede- og mælkeprodukter. Der er tale om en gennemført kogebog og det er til at have med at gøre, da det ikke kræver en masse at lave mad på denne måde. Ingredienserne er lette at skaffe og opskrifterne er nemme. Udover den høje kvalitet af indholdet, er der også tale om meget flot og præsentabel kogebog. Hele layoutet er utrolig lækkert, lige fra opsætningen til illustrationerne og billederne.

River Cottage-kokken har tidligere udgivet Grøn hverdagsmad fra River Cottage, hvor han slog et slag for at skære ned på kød og fisk.