Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Robert og Roberta


Beskrivelse


Parlys onkel har opfundet en fantastisk servicerobot, men ved præsentationen af den går alt galt. Terrortrioen Adam, Benni og Christian ser at ærkefjenden Billen og hans bande er i salen...

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2012

af

af

Lars Larsen

d. 8. maj 2012

To nye bind i Daniel Zimakoffs serie De 3 måske 4 for de 8-11-årige, især drenge. Primært selvlæsning fra ca. 10 år, men også egnet til oplæsning for de yngre. Anders Breums streg på forsiden giver et tydeligt signal om sjov og lidt spænding.

Løjerne fortsætter i de to nye bøger om brødrene Adam (9), Benjamin (11) og Christian (13) og personerne omkring dem: forældrene, vennerne Parly og My og ikke mindst ærkefjenden Billen og hans bande. De er altid på opdagelse og bliver konstant rodet ud i problemer - og klarer disse med snarrådighed og held. I Robert og Roberta viser Parly sin sande identitet, og det viser sig at hans onkel har opfundet en servicerobot, der kan pudse vinduer og støvsuge, men lanceringen går helt galt. I Graffitibanden sender DSB-Børge og hemmeligt kysseri dem i armene på politiet og de bliver beskyldt for ulovligt graffitimaleri. Bøgerne er sjove og lette at læse. Sproget er levende og nutidigt og de sort-hvide tegninger i en munter, tegneserieagtig streg understøtter stemningen.

God til dem, der kan lide Bjarne Reuters bøger om Bertram og knap så hæsblæsende som Manu Sareens farverige bøger om Iqbal Farooq.

Løjerne fortsætter i de to nye bind. Bøgerne er sjove og lette at læse og sproget er levende og nutidigt.