Bøger / faglitteratur til børn

Robot


Beskrivelse


Robotter kan hjælpe med mange ting f.eks. som som hjælpere i dagligdagen og i bilindustrien.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2020

af

af

Boy Olesen

d. 16. jan. 2020

Robotter kan hjælpe med mange ting, som denne bog på bedste vis fortæller om. Til de allerførste læsere, som er kommet i gang med læsningen og er klar til fagbogen.

Hvert dobbeltopslag er komponeret ens, med en tekstside til venstre indeholdende en kort beskrivelse samt et enkelt spørgsmål nederst og en billedside til højre. Bogen kommer ind på de mange forskellige ting, man bruger robotter til i dag fx som hjælpere i dagligdagen og i bilindustrien. En drone er også en robot, der kan bruges til at tage fotos og til transport af fx pakker. Robotter bruges også som fotografer på Mars, da der er meget langt at rejse for et menneske. Bogen indeholder bl.a. også noget om kodning og det at lave sin egen robot.

En rigtig god fagbog, der formidler en alsidig viden om robotter på ret få sider. For mange kan det være overraskende, at robotter kan være så forskellige, nogle ligner mennesker og robotter kan være gode trøstere til demente mennesker. Bogen er velskrevet, formuleret i korte præcise helsætninger uden brug af for svære ord. Typografien er velvalgt og dette sammenholdt med de flotte farvefotos har gjort en god bog som mange helt sikkert gerne vil stifte nærmere bekendtskab med.

Bogen kan relateres til Robotter.


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 3 (2020)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 73, nr. 3 (2020)