Bøger / faglitteratur til børn

Robotter i rummet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juli 2010

af

af

Inge Lykke

d. 20. juli 2010

Til børn fra 12 år. Til selvstændig læsning og til brug ved emnearbejder om verdensrummet.

Hvad er robotter i rummet? Det er maskiner som køretøjer og fjernstyrede moduler, der lander på eller kredser om planeter og måner. Kontakten til Jorden foregår via radiosignaler. Forskerne sender radiosignaler, der fortæller robotterne, hvad de skal tænde og slukke for, hvad de skal rette deres kamera mod, og hvor de skal bevæge sig hen. Køretøjerne finder vej ved hjælp af laserstråler og en indbygget computer. De får energi til arbejdet fra solen eller fra en lille medbragt atomreaktor. Det kan være et svært emne, men sproget er meget tilgængeligt. Teksten er sat i mindre afsnit med dækkende overskrifter. Faktabokse uddyber forskellige rumfænomener. Flotte farvefotos fra Rummet og af robotter fylder godt halvdelen af alle sider. God ordliste, stikordsregister og litteraturhenvisninger.

Der findes mange bøger om Rummet, men i nærværende bog, får vi den nyeste forskning præsenteret. Bogen mangler, som alle de andre i rækken, at stille og svare på spørgsmålet: Hvorfor bruges så enormt mange penge på rumforskning?.

Bogen leverer en grundig viden, om udforskning af Rummet. Illustrationerne af de mange rumsonder og robotter vil vække nysgerrigheden hos interesserede børn og unge. En bog som kan anbefales.Informationer og udgaver